EFC’58 wint op Veluwade prestige-duel tegen FC Horst

EFC’58 heeft woensdagavond 17 augustus op de Veluwade de dorpsderby tegen FC Horst met 2-0 gewonnen. Vele jaren was er een verschil van twee klassen tussen beide Ermelose verenigingen, maar door de promotie naar de derde klasse spelen de EFC’ers nu nog maar één klasse lager dan de Horstenaren.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Wim Balke.

Comeback
FC Horst kreeg in de eerste helft enkele goede kansen om de score te openen, maar slaagde daar niet in. Aan de andere kant was EFC’58, dat na vele jaren zijn comeback maakte bij het Veluwade-voetbaltoernooi, zeker niet ongevaarlijk en opende in de 38e minuut de score.

Fraaie volley
Na goed opgezette aanval bereikte Jorick Priem met een afgemeten voorzet Nick Zandstra die met een fraaie volley de kersverse derdeklasser aan een 1-0 voorsprong hielp. Dat was tevens de ruststand.

Uitstekend keeperswerk
In de tweede helft had de ploeg van de nieuwe trainer Bert van den Brink het betere van het spel en kreeg de beste kansen. Het was aan uitstekend keeperswerk van Tom de Groot te danken dat FC Horst lang in de wedstrijd bleef, maar in de 84e minuut viel de beslissing. De regelmatig ongrijpbare Jorick Priem werd in het zestienmetergebied onreglementair gestuit, waarna Mats Steijlen vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-0 voor EFC’58 bepaalde.

Het betere van het spel
EFC-trainer Bert van den Brink: “Er is mijns inziens niets af te dingen op onze overwinning. FC Horst begon goed en kreeg twee kansen, maar daarna hadden wij het betere van het spel en trokken met twee treffers de wedstrijd naar ons toe. We hebben een brede selectie van 20 spelers, dus de concurrentie is groot.’’

EFC’58 speelt op zaterdag 20 augustus de tweede wedstrijd op het Veluwade-voetbaltoernooi tegen gastheer vv Hierden, dat in de tweede klasse uitkomt. FC Horst ontmoet competitiegenoot Unicum uit Lelystad. Beide wedstrijden beginnen om 16.30 uur.