Bruijns Beachvolleybal moet een echte zomerklapper worden in Ermelo

Gerben Vastenhoud.
Gerben Vastenhoud.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Zaterdag 13 augustus vindt de eerste editie van Bruijns Beachvolleybal plaats op het parkeerterrein van sporthal Calluna aan de Herderlaan. Wat organisator Gerben Vastenhoud (25) betreft wordt het sportevenement met als thema strand een terugkerende zomerklapper. Daarvoor haalt de eigenaar van Bruijn Café aan de Stationsstraat 40 alles uit de kast. “Ik wil iets neerzetten waar mensen nog heel lang over napraten.”

Het terrein gaat open om 12.00 uur. Om 13.00 start het beachvolleybaltoernooi dat duurt tot ongeveer 19.30 uur. Muziek is er van 12.00 uur tot 23.30 uur. De toegang is gratis en alleen voor 18-plussers.

Ook een gezellig feest
Terwijl we samen op het parkeerterrein bij Calluna staan komt wat Gerben voor ogen heeft stukje bij beetje tot leven. Enthousiast vertelt hij hoe er 150 kuub zand gestort gaat worden voor het strijdtoneel van de beachvolleyballers. Tegen de groenstrook waarachter basisschool de Klokbeker huist, verrijst tegen die tijd een podium. Want naast een sportief evenement zo is Gerben van plan, moet het vooral ook een gezellig feest worden waar veel publiek op afkomt.

Prominente artiesten
Daarvoor worden door Gerben verschillende prominente artiesten ingevlogen die van 12.00 uur tot 23.30 uur optreden. Wat bijvoorbeeld te denken van de Ermelose Sjonnies bijvoorbeeld, hét duo bestaande uit Arie van Buuren en Roelof de Groot, dat van elk evenement een waar feest weet te maken. Daarnaast is volkszanger Stef Ekkel van de partij, als ook vier dj’s die de meest fijne zomerse sfeer weten te creëren. Ultieme afsluiter wordt een optreden van FeestDJRuud. “Het leuke aan FeestDJRuud is”, grijnst Gerben”, dat hij altijd van die opblaasbare hebbedingetjes in het publiek gooit die zo perfect passen bij het strandthema.”

Strandsfeer
Verder wil Gerben het terrein opleuken met biertafels, parasols, beachvlaggen tot opblaasdieren om een echte strandsfeer te creëren. Bovendien is er voor het publiek met lekkere trek de snackwagen van Eetcafé ’t Zomernest met de meest heerlijke snacks. Bruijns Beachvolleybal dat sport combineert met gezelligheid is alleen toegankelijk voor 18-plussers geeft Gerben aan. Wat alles te maken heeft met het feit dat er naast frisdrank en dergelijke ook alcoholische dranken worden geschonken. In plaats van allerlei ‘gedoe’ met polsbandjes tot stempels kiest Gerben ervoor om bij de ingang van het terrein het publiek op leeftijd te controleren.

Opgeven
Inmiddels is het toernooi met de deelname van 32 teams vol. Gerben: “Bovendien staan er nog 7 teams op de reservelijst. Wellicht dat we daarom opschalen naar 48 teams.” Liefhebbers die een team van minimaal 4 personen kunnen formeren, mogen zich dus nog opgeven voor het toernooi via Instagram bruijnsbeachvolleybal of bellen naar 06 4814 6504. Deelname is gratis.

Groots opgezet evenement
Gerben kwam samen met collega Jotte Dijkhuizen op het idee van Bruijns Beachvolleybal. Voor zijn opleiding kreeg Jotte namelijk een themaopdracht die te maken heeft met animatie in de recreatiesector. Wat in de eerste instantie kleinschalig van opzet was wordt nu een groots opgezet evenement op het parkeerterrein van sportcentrum Calluna. “Wat zo fijn is”, vindt Gerben, “is dat de gemeente Ermelo zo goed meewerkt.” Hij hoopt dat Bruijns Beachvolleybal een groot succes wordt. “Dan organiseren we het volgend jaar weer!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen