DVS’33 Ermelo vrij in eerste voorronde KNVB beker

DVS’33 Ermelo schrijft in het seizoen 2021-2022 geschiedenis door de achtste finale te bereiken van het KNVB-bekertoernooi.
DVS’33 Ermelo schrijft in het seizoen 2021-2022 geschiedenis door de achtste finale te bereiken van het KNVB-bekertoernooi.
Foto: Theo Aalten

DVS’33 Ermelo is vrijgeloot voor de eerste voorronde van het KNVB bekertoernooi 2022–2023. Zes ploegen uit de Derde Divisie zaterdag moeten wel in deze voorronde aantreden, waaronder VVOG uit Harderwijk. De loting vond plaats met medewerking van DVS-voorzitter Aart Goossensen.

Van Bram Burggraaff.

Wordt vervolgd
De loting voor de tweede voorronde volgt nog. Doordat de districtsbekertoernooien niet uitgespeeld worden, konden de halve finalisten zich ook niet plaatsen voor de KBVB Beker. Ook de clubs uit de Tweede Divisie waren op voorhand geplaatst voor de tweede bekerronde en de periodekampioenen stromen pas in bij het Hoofdtoernooi.

In aparte bowls
Alle verenigingen uit de Derde Divisie zaterdag en zondag gingen in aparte bowls voor de loting, waardoor het niet mogelijk was een competitiegenoot te treffen. Voor de eerste voorronde op zaterdag 13 augustus werden zes zaterdagclubs en zes zondagclubs aan elkaar gekoppeld.

De wedstrijden
De wedstrijden zijn: Hercules (Utrecht) – Ter Leede (Sassenheim). JOS / Watergraafsmeer (Amsterdam) – Hoek. Groene Ster (Heerlerheide) – Sportlust ’46 (Woerden). ADO’20 (Heemskerk) – VVOG Harderwijk. Staphorst – TOGB (Berkel Rodenrijs).

Historisch
Voor DVS’33 Ermelo was het seizoen 2021 – 2022 voor wat betreft het KNVB bekertoernooi historisch te noemen, want dankzij overwinningen op Tweede Divisionist Noordwijk, Eerste Divisionist Eindhoven en Hoofdklasser Achilles Veen werd voor het eerst in het bestaan van de club de achtste finale bereikt.

Daarin speelde DVS op dinsdag 18 januari 2022 in het Gelredome tegen eredivisionist Vitesse. In deze wedstrijd die rechtstreeks werd uitgezonden door ESPN, kwam er een einde aan het Ermelose bekeravontuur door slechts met 2-0 te verliezen van de convenantclub uit Arnhem.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen