KNVB legt Maurice de Ruiter voorlopig schorsing op

Maurice de Ruiter in actie tijdens zijn DVS’33 Ermelo-periode.
Maurice de Ruiter in actie tijdens zijn DVS’33 Ermelo-periode.
Foto: archief Theo Aalten

De aanklager van de KNVB heeft Maurice de Ruiter een voorlopige schorsing van dertig dagen opgelegd, zo meldt de website van Spakenburg. De van Sparta Nijkerk overgekomen aanvaller mag zeker tot 7 augustus niet deelnemen aan trainingen en wedstrijden van SV Spakenburg.

Aanleiding
Maurice de Ruiter mist daardoor een groot deel van de voorbereiding van de Tweede Divisionist. Aanleiding voor de voorlopige schorsing zijn ‘incidenten’ tijdens het Van Wijnen Voetbaltoernooi dat zaterdag 2 juli werd gehouden bij DVS’33 Ermelo.

Misdragen
Volgens ooggetuigen heeft De Ruiter zich tijdens het bedrijventoernooi misdragen ten opzichte van een scheidsrechter en een speler van de tegenpartij. Vervolgens heeft de desbetreffende scheidsrechter daarvan melding gedaan bij de KNVB, die te zijner tijd de definitieve strafeis bekend zal maken.

Weggestuurd
Maurice de Ruiter speelde tot eind 2018 bij DVS’33 Ermelo en vertrok na een ruzie naar IJsselmeervogels. Daar werd hij in april 2019 weggestuurd, nadat hij een medespeler had geslagen. De Harderwijker maakte medio 2019 de overstap naar Sparta Nijkerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen