Team Tempel wint 43e editie Van Wijnen Toernooi bij DVS’33 Ermelo

Het Ermelose team Tempel Optometrie en Audiologie is zaterdag 2 juli winnaar geworden van de 43e editie van het Van Wijnen Voetbaltoernooi. De finale tegen v.d. Hoorn metselwerken eindigde in een 0-0 gelijkspel, waarna Tempel de strafschoppenserie met 4-3 won.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks.

Zwaar toernooi
In de eindstrijd was goed te zien, dat de spelers een zwaar toernooi achter de rug hadden. In de eerste helft was Tempel de betere ploeg, maar nadat een speler uit het veld was gestuurd na het onderuit halen van een doorgebroken speler nam het team v.d. Hoorn het initiatief over.

Penalty’s
De ploegen kregen goede kansen, maar door uitstekend keeperswerk aan beide kanten bleven doelpunten uit. Daarom moesten penalty’s de beslissing brengen. Beide ploegen scoorden driemaal vanaf 11 meter, waarna de strafschoppen om en om genomen moesten worden.

Knap gestopt
De vierde penalty van v.d. Hoorn werd knap gestopt door Tempel-doelman Janno v.d. Mooren, waarna Andries Berger het goede voorbeeld volgde van Daniël van Warven, Dennis Folkers en Roald de Vries door de beslissende penalty te verzilveren: 4-3.

Team Tempel
De overige spelers van het team Tempel waren: Arie Tempel, Frank Burg, Marcel van Elten, Lennart Smedes, Wouter Plette, Paul Hartenberg, Musa, Amos Muller, Martijn Hakvoort, Martijn Verdoorn, David Aalderink, Paul Middelbos en Dani van Ost.

Derde en vierde plaats
Op de derde plaats eindigde 123 Picknicktafel en vierde werd het team van Schilderbedrijf van Buuren.

Voetbalfeest
Het Van Wijnen Voetbaltoernooi, dat vanwege Corona werd afgelast in 2020 en 2021, mocht zich bij de herstart verheugen in ideale weersomstandigheden. Ook na afloop ging het voetbalfeest nog lang door op een overvol terras en in de kantine van DVS’33 Ermelo.

Foto: Bram Burggraaff.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen