Bewogen seizoen DVS’33 Ermelo: geen promotie, wel behoud van streekderby’s

Topscorer Quincy Veenhof is succesvol voor DVS in de derby’s tegen VVOG.
Topscorer Quincy Veenhof is succesvol voor DVS in de derby’s tegen VVOG.
Foto: archief Theo Aalten

DVS’33 Ermelo is er niet in geslaagd om via de nacompetitie promotie naar de Tweede Divisie te bewerkstelligen. In de beslissende wedstrijd ging de Ermelose ploeg in Werkendam met 2-1 onderuit tegen Kozakken Boys. DVS’33 Ermelo komt daarom ook volgend seizoen uit in de Derde Divisie zaterdag.

Van Bram Burggraaff.

Pluspunt
Pluspunt is dat de derby’s tegen streekgenoten ook komend seizoen op het programma staan. Periodekampioen Sparta Nijkerk verloor namelijk in de eerste ronde van de nacompetitie van HSC’21 en VVOG handhaafde zich in de derde divisie door in de promotie/degradatiewedstrijden Eemdijk en SC Feyenoord te verslaan.

Kozakken Boys handhaafde zich in de Tweede Divisie door in de finaleronde thuis met 3-1 en uit met 1-4 te winnen van competitiegenoot GVVV. De Veenendaalse ploeg degradeert daardoor naar de Derde Divisie en zal komend seizoen tegenstander zijn van o.a. DVS’33 Ermelo.

Bewogen seizoen
Het was een bewogen seizoen voor DVS’33 Ermelo, dat op 21 augustus 2021 de competitie in Amsterdam begon met een 0-1 overwinning tegen Ajax. Daarna volgde een slechte reeks met slechts 4 punten in 5 duels. De omslag begon in oktober met een 1-4 zege bij Odin’46. Dankzij knappe thuisoverwinningen tegen VVOG (5-0), Sparta Nijkerk (2-1) en ACV (1-0) sloot de Ermelose ploeg aan bij de koplopers.

Lockdown
In december 2021 leek een nieuwe lockdown vanwege Corona opnieuw roet in het ‘voetbal’-eten te gooien, maar het bleef dit keer beperkt tot een verlengde ‘winterstop’. Vanwege het bekersucces kreeg DVS’33 Ermelo de topsportstatus, waardoor de avondtrainingen in die periode wel doorgingen.

Teleurstellend
Op 12 februari 2022 hervatte DVS de competitie in het verre Zeeuw Vlaanderen met een 2-0 nederlaag tegen Hoek. Ali Akla en Benjamin Roemeon misten die wedstrijd vanwege ziekte en Adriaan Kruisheer viel al voor rust zwaar geblesseerd uit.

De tweede periode verliep verder zeer matig en met 13 punten uit 11 wedstrijden eindigde DVS daarin op de dertiende plaats. Ook de positie op de ranglijst was op dat moment teleurstellend. De kentering kwam in de eerste wedstrijd van de derde periode met een 4-0 thuisoverwinning op Hoek.

Eindsprint
Dankzij een indrukwekkende eindsprint met maar liefst 19 punten in de laatste 7 duels, eindigde DVS op de vierde plaats en nam de derde periodetitel over van kampioen FC Lisse. Daarmee plaatste de Ermelose ploeg zich voor de nacompetitie, waarin acht ploegen moesten strijden om één plaats in de Tweede Divisie.

De ploeg van trainer Peter Wesselink begon in de eerste ronde met een geweldige 5-2 overwinning op het technisch vaardige Hercules en ging na een 1-1 gelijkspel in Utrecht door naar de halve finale. Daarin trof het Tweede divisionist Kozakken Boys, dat na een 1-1 gelijkspel in Ermelo de thuiswedstrijd met 2-1 won mede dankzij een zeer dubieuze penalty.

Bekersucces
DVS’33 Ermelo plaatste zich in september 2021 voor het KNVB-bekertoernooi door in een sensationele wedstrijd na een 2-2 eindstand Tweede Divisionist Noordwijk via strafschoppen te verslaan. In de eerste ronde werd met 2-1 gewonnen van Eerste Divisionist Eindhoven, dankzij twee treffers van Benjamin Roemeon.

Vervolgens werd er tijdens de lockdown op 16 december ‘in de mist’ met 0-2 gewonnen bij Achilles Veen. Dat betekende plaatsing voor de achtste finale, die op 18 januari 2022 werd gespeeld tegen Vitesse in het Gelredome te Arnhem. Dit voor DVS historische bekerduel werd met slechts 2-0 zeer eervol verloren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen