DVS’33 Ermelo begint uitstekend aan de nacompetitie

DVS’33 Ermelo is donderdagavond 9 juni de nacompetitie begonnen met een ruime 5-2 overwinning tegen Hercules en heeft nu een goede uitgangspositie voor de return komende zaterdag in Utrecht. De winnaar van de eerste ronde speelt tegen Sportlust’46 of Kozakken Boys, die in Woerden bleven steken op een 0-0 gelijkspel.

Door Bram Burggraaff, met foto’s van Theo Aalten.

Simpel
DVS’33 Ermelo begon uitstekend aan de wedstrijd en opende binnen de minuut de score. Een voorzet van Benjamin Roemeon vanaf links werd door Ali Akla buiten bereik van de keeper voor het doel langs gekopt, waardoor de vrijstaande Stef Nijland simpel de 1-0 kon intikken.

Gevaarlijke corner
Heracles, dat afgelopen zaterdag het kampioenschap op een haar na had gemist, liet vervolgens zien over een goede ploeg te beschikken en DVS werd teruggedrongen. Dat leverde een gevaarlijke corner en een schot dat net overging op. Vervolgens nam de thuisploeg het heft weer in handen.

Sliding
In de 23e minuut brak Benjamin Roemeon door en schoot rakelings over de kruising. Een snelle DVS-aanval in de 32e minuut bracht Stef Nijland in scoringspositie, maar een Utrechtse verdediger wist met een sliding nog net een treffer te voorkomen.

Veel moeite
De daaropvolgende corner leidde weer tot een mooie Ermelose aanval, waarbij Tim van de Berg uiteindelijk aanvoerder Tarik Evre in de gelegenheid stelde 2-0 te scoren. De thuisploeg bleef kansen creëren en Hercules-keeper Pepijn Vonk had in de 38e minuut veel moeite met gevaarlijke schoten van Benjamin Roemeon en Ali Akla.

Beheerst
Een minuut later deden de gasten iets terug, toen Shanon Carmelia met een schitterend afstandsschot 2-1 scoorde. Op slag van rust werd Ali Akla in het Utrechtste strafschopgebied aangespeeld, schermde de bal goed af en bereikte Jeremy Jonker, die beheerst afrondde; ruststand 3-1.

Rakelings voorlangs
In de tweede helft ging Hercules op jacht naar de aansluitende treffer. Aan de andere kant werd Stef Nijland in de 54e minuut gevaarlijk met een schot van afstand, maar doelman Vonk kon de bal nog net onder de lat vandaan tikken. De bezoekers werden ook gevaarlijk met een schot dat rakelings voorlangs ging en een inzet die door Nassim El Ablak van de lijn werd gehaald.

Snoeihard
Het was echter DVS, dat in de 66e minuut wederom doel trof; invaller Adriaan Kruisheer scoorde na een uitstekende Ermelose aanval 4-1. Drie minuten later was het alweer raak. Nassim El Ablak zette de bal vanaf de rechtervleugel voor, waarna Quincy Veenhof snoeihard de 5-1 binnenschoot.

Slordig balverlies
DVS bleef de aanval zoeken en in de slotfase kregen Benjamin Roemeon en Quincy Veenhof nog goede kansen om het ‘half dozijn’ treffers te bereiken. Misschien werd de thuisploeg toch wat overmoedig, want na slordig balverlies op het middenveld in de 88e minuut kreeg Tim Pieters vrije doorgang en bepaalde de eindstand op 5-2.

De beste papieren
Al met al een klinkende overwinning voor DVS’33 Ermelo, waardoor de ploeg van Peter Wesselink de beste papieren heeft om zich voor de tweede ronde van de nacompetitie te plaatsen. De return tegen Hercules wordt zaterdag 11 juni gespeeld het Utrechtse sportpark Voordaan; aanvang 18.00 uur.