DVS’33 Ermelo overklast Barendrecht en blijft in de race voor nacompetitie

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 28 mei in de laatste thuiswedstrijd van de competitie Barendrecht overtuigend met 4-1 verslagen. Daardoor is de Ermelose derde divisionist nu de grootste kanshebber om een plaats in de nacompetitie te veroveren. In de reguliere stand staat DVS nu met 55 punten uit 33 duels op de vierde plaats.

Doordat FC Lisse kampioen geworden is na een 3-1 zege tegen Staphorst en de nummers 2 en 3 Sparta Nijkerk en Sportlust’46 al een periodetitel op zak hebben, geeft de vierde positie op de ranglijst ook recht op de nacompetitie. Hoek is de enige overgebleven concurrent van DVS, want door met 2-0 te winnen van VVSB staat het in punten gelijk met de Ermelose ploeg, maar het doelsaldo is wel veel slechter.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Heer en meester
DVS’33 Ermelo was driekwart van de wedstrijd heer en meester en speelde met ‘tikkie-takkie’ combinatiespel Barendrecht bij vlagen van de mat. Al na enkele minuten opende de thuisploeg de score. Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk ging enorm in de fout door een houdbaar schot van Ali Akla vanaf de rand van het strafschopgebied door de vingers te laten glippen: 1-0.

Curieus
De 2-0 van DVS in de 22e minuut kwam enigszins curieus tot stand. Na een aanval over veel schijven gaf Quincy Veenhof vanaf links een voorzet op Benjamin Roemeon, die vervolgens werd aangetikt en onderuit ging. Scheidsrechter Thijs Dogterom hoefde echter geen strafschop te geven, want de snelle spits wist de bal alsnog in het doel te werken.

Onnavolgbaar
DVS’33 Ermelo bleef uitstekend doorgaan en vergrootte in de 33e minuut de voorsprong. Stef Nijland passeerde met een onnavolgbare beweging zijn directe tegenstander en schoot de bal vervolgens schitterend in de touwen: 3-0.

Oogstrelend
Ook in de tweede helft liet DVS regelmatig oogstrelende combinaties zien. Na een overtreding op Ali Akla schoot Quincy Veenhof in de 51e minuut een vrije trap vanaf een kleine 20 meter buiten bereik van de keeper in de hoek: 4-0. Na ruim een uur spelen werd een afstandsschot van Stef Nijland door de Barendrechtse keeper met moeite over het doel getikt.

Gas terug
Daarna nam de thuisploeg gas terug en kwam Barendrechts nog enigszins aan voetballen toe. Trainer Peter Wesseling bracht de jongelingen Thijs Valstar en Roelf Oosterhof, die zijn debuut maakte in de hoofdmacht van DVS’33 Ermelo, en later Thijs Schipper in de ploeg.

Balen
In de 88e minuut maakte Daan Huiskamp bij het uitverdedigen zijn ‘traditionele’ foutje, waardoor Barendrecht eenvoudig op 4-1 kwam en daarmee de eer redde. Daar baalde de Ermelose keeper zelf het allermeest van, maar uiteindelijk overheerste de tevredenheid bij de Ermelose ploeg, die een uitstekende wedstrijd speelde.

DVS’33 Ermelo gaat op zaterdag 4 juni op bezoek bij Sportlust’46. De ploeg uit Woerden versloeg afgelopen zaterdag Ter Leede met maar liefst 0-5 en staat nu met 58 punten uit 33 duels op de derde plaats. Mocht DVS deze wedstrijd winnen, dan gaat het als nummer 4 van de ranglijst de nacompetitie spelen.

Een ander scenario is, dat FC Lisse de laatste competitiewedstrijd uit tegen VVSB verliest. Dan is DVS’33 Ermelo bij winst op Sportlust’46 winnaar van de derde periodetitel en plaatst zich op die manier voor de nacompetitie.

Het kan echter ook nog allemaal mis gaan, want bij een gelijkspel of een nederlaag in Woerden is de Ermelose ploeg afhankelijk van wat Hoek doet in de uitwedstrijd tegen VVOG. De Harderwijkers moeten na de 3-2 nederlaag bij Sparta Nijkerk nog volop aan de bak om rechtstreekse degradatie te voorkomen.