Inschrijven voor Ermelose halve marathon kan nog paar dagen

Na afloop van de HME is er een After Party met muziek en een barbecue.
Na afloop van de HME is er een After Party met muziek en een barbecue.
Foto: Jack Koning

De voorinschrijving van de tiende editie van de halve marathon van Ermelo sluit aankomende zondagnacht om precies 0.00 uur. Wie wil meelopen, moet dus in actie komen. De organisatie verwacht totaal zo’n duizend deelnemers. Dat is meer dan waar in eerste instantie vanuit werd gegaan, want veel hardloopevenementen hebben te maken met een terugloop.

Van Bram Burggraaff.

Speciaal
Het belooft dit jaar een speciale editie te worden door de deelname van veel mensen die normaal niet zo snel mee zouden doen. ‘De Polskamp Iedereen Kan Meedoen Loop’ is echter in trek. Zo zal een groep jongeren van woongroepen op ’s Heerenloo aan de start staan. Zij zijn nu drie maanden in training. Dat viel in het begin niet mee, maar inmiddels zorgt juist de structuur van trainingsschema’s voor veel rust.

Mensen uit de Oekraïne
Running Blind, een organisatie die zich inzet maatjes te vinden en op te leiden om hard te lopen met mensen met een visuele beperking, is ook aanwezig. Er doen vijf lopers mee met de Onderweegs & de Groot vijf kilometer, samen met vijf maatjes. Zij willen laten zien dat hardlopen juist voor hen zo belangrijk is. Aan de start zullen ook mensen uit de Oekraïne staan, die worden ‘getrakteerd’ op een onbezorgde middag.

Jeroen van der Boom
Het mooie is dat in korte tijd alle deelnemers over de finish komen waar niemand minder dan Jeroen van der Boom hen toezingt. Daarmee heeft de organisatie van de After Party – cafés de Veluwe en de Molenaer plus de Dorpskamer – voor een spectaculair programma gezorgd, want na het optreden van Jeroen van der Boom volgen meer zangers en Deejay’s.

Dragon Trixz
Fantastisch nieuws is dat ook Jason de Boer gaat optreden onder de naam Dragon Trixz. De Boer is één van de jongeren uit de woongroep en is dagelijks bezig met muziek. Hij krijgt nu de kans om zijn kunsten op een groot podium te tonen.

Na-inschrijving
Na-inschrijving is mogelijk op zaterdagmorgen 4 juni vanaf 11.00 uur. Dat kan tot maximaal 15.30 uur. Daarbij moet met de pin betaald worden.

Programma
Het programma van de HME ziet er als volgt uit: 15.15 uur: Mulderij Kidsrun. 15.45 uur: Nero halve marathon. 16.30 uur: OAK 10 kilometer. 16.35 uur: Onderweegs & de Groot 5 kilometer. 16.35 uur: Polskamp Iedereen-kan-meedoen-loop.

Begrip gevraagd
Bewoners van de Koninginnebuurt hebben een brief ontvangen dat hun straten van 13.30 uur tot 18.00 uur afgesloten worden voor autoverkeer. Wie geen brief ontvangen heeft, wordt gevraagd begrip te hebben en de deelnemers juist te komen aanmoedigen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen