De Heerlickheijd van Ermelo wordt nieuwe sponsor wielerploeg

Mike Spetter (links), Cees van Panhuis (links staand) Edward Foppen (rechts staand) en Gerard van der Tweel.
Mike Spetter (links), Cees van Panhuis (links staand) Edward Foppen (rechts staand) en Gerard van der Tweel.
Foto: archief Hans Schiffer

In het tweede deel van de 133e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een verslag van donderdag 13 januari betreffende de bekendmaking van een nieuwe wielerploeg, het VvZ-Hitachi Cyclingteam, dat gesponsord wordt door de ‘De Heerlickheijd van Ermelo’. Klik HIER voor deel 1.

Van Bram Burggraaff.

Professionele ploeg
‘De Heerlickheijd van Ermelo’ is sponsor geworden van het VvZ-Hitachi Cyclingteam. De doelstelling van deze nieuwe wieleramateurclub is om in de komende jaren vanuit de Nationale Clubcompetitie via de Topcompetitie naar een professionele ploeg door te groeien. Hierbij wil ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen als sponsor. Ondanks tekende eigenaar Gerard van der Tweel en directeur Mike Spetter in het bijzijn van Cees van Panhuis het sponsorcontract, dat het hotel sloot met de pas opgerichte wielerploeg, die uitgaat van de Ermelose stichting ‘Wielertopsport Midden Nederland’ en is gelieerd aan Wielervereniging Eemland.

Hoog Ermelo’s gehalte
Met de sponsoring van ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ en de deelname van drie Ermelose topamateurs, krijgt de nieuwe wielerformatie een hoog Ermelo’s gehalte. Deze drie renners zijn: Godert en Jan de Leeuw en Edward Foppen. Doelstelling van initiatiefnemer Cees van Panhuis is om met deze ploeg in een aantal jaren een vooraanstaande rol in de Nederlandse Wielersport te gaan spelen. Hoofdsponsors van de ploeg zijn het bekende internationale bedrijf Hitachi, dat al eerder furore maakte in de wielrennerij en Handelsonderneming Veldhuizen van Zanten uit Nijkerk, die binnenkort een wereldprimeur heeft met de presentatie van een revolutionaire metselmachine. De VvZ-Hitachi Wielerploeg zal gepresenteerd worden op donderdag 24 februari in de nieuwe thuishaven ‘De Heerlickheijd van Ermelo’. De bekende NOS-sportverslaggever en Ermeloër Evert ten Napel zal deze presentatie verzorgen. De eerste wedstrijd waaraan de nieuwe Wielerploeg zal deelnemen is de Ster van Zwolle op zaterdag 26 februari.

Gerard van der Tweel
De contacten tussen Gerard van der Tweel en Cees van Panhuis dateren al uit de tijd van de Golff-wielerploeg. Achter het hotel ‘Het Ampt van Nijkerk’ vond vijf jaar geleden in een exclusieve tent de presentatie plaats van deze profploeg. Gerard van der Tweel: “Ook toen kozen we voor een professionele aanpak. De Golff-ploeg was een enorme promotie voor ‘Het Ampt van Nijkerk’ en de gemeente Nijkerk. De naam ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ is een combinatie met uitstraling voor het hotel en de gemeente Ermelo. Omdat er bij deze nieuwe Wielerploeg weer sprake is van een professionele aanpak willen wij onze naam hieraan verbinden. Ik ben een half jaar geleden weer in gesprek gekomen met Cees van Panhuis en het plan is gerezen om iets te gaan beginnen voor de langere termijn. We hebben een bepaalde weg ingeslagen, maar daarmee sta je niet in 1 of 2 jaar aan de top, continuïteit is dus van groot belang. Daarnaast heb je een bekwame technische staf en goede begeleiding nodig. We willen er met elkaar iets moois van gaan maken’’, aldus Gerard van der Tweel.

Topsport
Directeur Mike Spetter wil de naam ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ graag verbinden aan topsport. Hij ziet in de toekomst grote mogelijkheden voor het hotel in Ermelo en noemt daarbij als voorbeeld het Golden Tulip Residence Victoria in Hoenderloo, een hotel dat over een eigen voetbalveld beschikt. ’s Zomers strijken daar grote Europese ploegen, zoals Barcelona, neer en het Nederlands Elftal zal daar verblijven tijdens EURO 2000. Mike Spetter: “Topsport is commercieel van groot belang voor ons hotel. Er gaat een enorme uitstraling vanuit. Daarom streven wij ernaar om in de directe omgeving van het hotel een professionele voetbal-/sportterrein te ontwikkelen met alles erop en eraan. We richten ons niet alleen op voetbal, maar op allerlei sporten. Onderdak bieden aan bijvoorbeeld een belangrijke volleybalploeg bij een internationaal toernooi ligt in die lijn. Ook deze Wielerploeg past in het plaatje, waarbij we ons willen presenteren als echt ‘Sporthotel’. Via het wielrennen kun je bijvoorbeeld weer een link leggen naar de in Nederland zo populaire schaatssport, enzovoort’’, aldus Mike Spetter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen