Komst Portugal zet Heerlickheijd van Ermelo internationaal op de kaart

Gerard van der Tweel ontvangt ‘zijn’ borstbeeld.
Foto: archief Jan de Roo

In het eerste deel van de 133e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een vooruitblik van donderdag 13 januari 2000 op de komst van het Portugese voetbal naar ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ tijdens EURO 2000, het Europees kampioenschap voetbal, dat georganiseerd werd door België en Nederland. Deel 2 is een artikel over de sponsoring van een nieuwe wielerploeg door de ‘De Heerlickheijd van Ermelo’.

Door Bram Burggraaff.

Pas geopend
In hotel ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ was het vorige week woensdagavond groot feest. Het pas geopende en nu al unieke hotel op één van de mooiste plekjes van Ermelo ontving ruim 500 gasten in de grote zaal ‘De Waeghe’ ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van Konst BV. Eigenaar Gerard van der Tweel kreeg namens directie en personeel een borstbeeld van zijn persoon aangeboden.

Portugal
De komst naar de ‘Heerlickheijd van Ermelo’ van de Nationale Portugese voetbalploeg in het kader van EURO 2000, juni dit jaar, heeft in Portugal gezorgd voor een golf van publiciteit. Gerard van der Tweel: “Het nieuws dat gekozen is voor ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ en de accommodatie van DVS’33 stond in Portugal op alle voorpagina’s en verder stonden er uitgebreide fotoreportages van ons hotel in diverse kranten. Ook op de televisie was een reportage te zien met beelden van ‘De Heerlickheijd’. De komst van Portugal heeft ook voor de gemeente Ermelo een enorme impact, denk maar een aan alle publiciteit.

Geweldige ploeg
Portugal is één van de favorieten tijdens EURO 2000. Het beschikt over een geweldige ploeg met veel sterren die bij Europese topclubs spelen, waardoor het team nog meer aandacht naar zich toe trekt. Met Duitsland, Engeland en Roemenië als tegenstanders zit Portugal in de op papier zwaarste poule A. Behalve massale steun voor het Nederlands Elftal zal Ermelo zeker achter Portugal gaan staan. En als de Portugezen op 20 juni in de Rotterdamse Kuip tegen Duitsland aantreden, zullen de Nederlanders de Zuideuropeanen ongetwijfeld steunen. Eén van de gasten die wij in juni mogen begroeten is de wereldberoemde oud-international Eusebio nu actief als ambassadeur voor het Portugese team. Bovendien is het niet ondenkbaar dat de president van Portugal enige tijd in ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ zal verblijven’’, aldus Gerard van der Tweel.

Dolblij
Ook directeur Mike Spetter is dolblij met de komst van het Nationale Portugese voetbalteam. “Wij zijn nog maar enkele maanden open, maar staan door de komst van de Portugezen in één klap internationaal op de kaart. Bovendien wordt de naam van het hotel direct al met topsport verbonden. Portugal heeft een grote ploeg en is met een aantal spelers bij Europese topploegen, zoals Vigo bij Barcelona, een potentiële titelkandidaat. Met de keuze van Nederland voor Hoenderloo en Portugal voor Ermelo zijn dit de enige twee landen die voor de Veluwe in het centrum van het land hebben gekozen, terwijl de andere landen zijn uitgeweken naar Limburg en België.

Commercieel belang
Ook commercieel gezien is de komst van Portugal naar de ‘Heerlickheijd van Ermelo’ van groot belang. Aan de andere kant moet er ook wel het nodige gebeuren. Zo komt er waarschijnlijk een oefenveldje op een deel van het parkeerterrein. Bovendien wordt er een speciale schotel op het dak van het hotel geplaatst, zodat het gezelschap alle uitzendingen van de Portugese televisie kan volgen. Daarnaast zal het mogelijk zijn, dat men de gespeelde wedstrijden via een intern circuit in het hotel terug kan zien’’, aldus Mike Spetter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen