Winnend EFC’58 Ermelo dé koploper na misstap SEH

EFC’58 heeft zaterdag 14 mei uitstekende zaken gedaan. Zelf won het met 1-4 bij EZC’84, terwijl koploper SEH thuis verrassend met 1-2 verloor van VEVO. De Ermelose vierdeklasser is nu koploper met 50 punten uit 22 duels en heeft een voorsprong van drie punten op Heerde (1-4 winst bij Vierhouten’82) en SEH. Wel speelden deze ploegen één wedstrijd minder dan de Ermeloërs.

Van Bram Burggraaff, met foto’s door Dimitri Steijlen.

Lastige eerste helft
Een afgekeurd doelpunt van EZC’84 in de 10e minuut was al een voorteken van een lastige eerste helft voor EFC’58. De gasten konden maar moeilijk in hun eigen spel komen, wat de verdienste was van een dominantere thuisploeg. Met een 0-0 stand bij rust kwamen de Ermeloërs dan ook het beste weg.

Wakker geschud
Nadat EZC’84 in de 48e minuut op een 1-0 voorsprong was gekomen, leek EFC’58 wakker geschud, want al na twee minuten scoorde Jordao Lisadaly de 1-1 gelijkmaker. In de 55e minuut rondde Gerjan van den Ham een goede combinatie door het centrum doeltreffend af en bracht daarmee de stand op 1-2.

In het slot
In de 70e minuut gooide Jesse Versteeg, die vanuit het onder 19 team van EFC is doorgestroomd naar het eerste elftal, met de 1-3 de wedstrijd in het slot. De van een blessure herstelde Nick Zandstra bepaalde in de voorlaatste minuut de eindstand op 1-4.

EFC’58 speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen WZC Wapenveld, dat met 3-1 won van sv Harskamp. De Wapenvelders staan nu met 43 punten uit 21 duels op de vierde plaats van de ranglijst. De uitwedstrijd op 27 november 2021 eindigde in een 3-3 gelijkspel. Mocht EFC’58 deze wedstrijd winnen, dan speelt het na een vrij weekend op zaterdag 4 juni hoogstwaarschijnlijk de kampioenswedstrijd thuis tegen SEH.