DVS’33 Ermelo speelt verdiend gelijk tegen Ter Leede

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 14 mei de thuiswedstrijd tegen Ter Leede afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De Ermelose derde divisionist steeg dankzij de nederlagen van de concurrenten Hoek en Excelsior’31 naar de vijfde plaats van de ranglijst met 46 punten uit 30 duels. In de strijd om de derde periodetitel staat DVS nu op de vierde plaats met 13 punten uit 7 duels, 4 punten achter koploper FC Lisse, dat met 0-2 won bij Sportlust’46.

Door Bram Burggraaff, met foto’s van Theo Aalten.

Hoog over
De thuisploeg kreeg al in de eerste minuut een goede kans, maar Adriaan Kruisheer schoot op aangeven van Maarten van Dijk hoog over. Na het goede begin van DVS werd Ter Leede tweemaal gevaarlijk. In de 13e minuut schoot Thijs Haarman rakelings over en vier minuten later kwam Dirk Hoekstra een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken.

Gevaar
In de 21e minuut passeerde Benjamin Roemeon Ter Leede keeper Mark de Vries, maar Daan Walraven redde op de lijn. Hierna zorgden de gasten weer voor het meeste gevaar, wat in de 37e minuut resulteerde in de 0-1 van Melvin van Stijn.

Geen doel
In de tweede helft ging DVS op jacht naar de gelijkmaker. Daar was Quincy Veenhof in de 53e minuut dichtbij, maar de doelman van Ter Leede redde, evenals twee minuten later bij een kans van Stef Nijland, waarna Maarten van Dijk in de rebound ook geen doel trof. Vervolgens stuitten Benjamin Roemeon in de 68e minuut en Stef Nijland in de 73e minuut ook op de uitstekend keepende Mark de Vries.

Toch langszij
Drie minuten later kwam DVS toch langszij. Invaller Kenneth Aninkora bediende Stef Nijland, die beheerst de verdiende 1-1 gelijkmaker scoorde. In de slotminuut was Adriaan Kruisheer nog dichtbij de winnende treffer voor DVS, maar zijn inzet gaat voorlangs het vijandelijke doel.

Zaterdag
DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, als de amateurs van Ajax op bezoek komen. De Amsterdammers boekten in de strijd tegen degradatie een belangrijke 3-0 overwinning op Hoek en staan nu met 32 punten uit 30 duels op de 15e plaats van de ranglijst. DVS begon de competitie op 21 augustus 2021 met een 0-1 zege tegen Ajax.