Spannende vierde ronde voor schakers bij kampioensgroep VSG Ermelo

Lex Wattez komt in spannende partij remise overeen met Peter van Geel.
Foto: Gerard de Hoop

In de vierde ronde van de kampioensgroep bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) werd een volledig programma gespeeld. Voor de keizercompetitie werden er zeven partijen gespeeld.

Van Bram Burggraaff.

Dirk van Setten – Gerard de Hoop
Dirk van Setten overspeelde zijn hand tegen Gerard de Hoop en zijn koningsstelling kwam zwaar onder druk te staan. Hij verdedigde zich aanvankelijk goed, maar de witte stukken bleken in de loop van de partij te veel invloed te krijgen. Na een foutieve zet kon Van Setten zijn koning alleen nog beschermen met zijn dame, waarna hij de partij opgaf.

Onno Wolters – Ralf van den Burg
Een goed voorbereide Onno Wolters speelde tegen Ralf van den Burg de opening erg scherp en kreeg al snel een voordelige stelling. Toen Van den Burg een paar mindere zetten deed, kreeg Wolters materieel voorsprong. In wederzijdse tijdnood was het vinden van de winst niet gemakkelijk, maar uiteindelijk ving het matnet van Wolters de zwarte koning.

Sape Westra – Bas West
Sape Westra bouwde tegen Bas West een voordelige stelling op. West verdedigde zich uitstekend en wist met schijndreigingen lang stand te houden. Na een dubieuze afruil leek Bas zelfs een klein voordeel te krijgen. Toen hij hier geen gebruik van maakte, wikkelde Westra af naar een gewonnen stelling en incasseerde dankbaar het volle punt.

Keizercompetitie

Noël Bovens – Henri Bosch
Noël Bovens was niet onder de indruk van de opdringerige pionnen van Henri Bosch. Bovens zette zijn stukken goed neer en wachtte op de juiste gelegenheid voor een koningsaanval. Toen hij deze aanval inzette was het pleit snel beslecht.

Henk Miedema – Dick van Enk
Henk Miedema maakte dankbaar gebruik van een moment van onoplettendheid van tegenstander Dick van Enk en won diens dame. Van Enk spartelde nog flink tegen, maar de achterstand was te groot en hij gaf zich uiteindelijk gewonnen.

Ronald Bieringa – Rob Hollmann
Ronald Bieringa kwam tegen Rob Hollmann een paard achter, maar door actief spel won hij een aantal pionnen ervoor terug en kreeg initiatief. Hollmann verdedigde zich goed en leek te winnen, maar overzag een verdedigingsmogelijkheid van Bieringa, waarna de partij remise werd.

Willem Booy – Cees Doets
Willem Booy had een prachtige aanval en bedreigde de koning van Cees Doets serieus. Totdat Booy zich verrekende en vrijwel direct de partij kon opgeven.

Nikki van Es – Ferry Lunek
Nikki van Es kwam goed uit de startblokken tegen Ferry Lunek. Hij offerde een paard en won twee pionnen. In zo goed als gewonnen stelling verspeelde hij echter een toren en kon gelijk opgeven.

Margriet Martensen – Piet Vroegindeweij
Margriet Martensen maakte een toren achterstand in haar partij tegen Piet Vroegindeweij weer goed. Na nog een aantal dappere zetten van weerskanten werd tot remise besloten.

Peter van Geel – Lex Wattez
Peter van Geel en Lex Wattez zetten elkaar voortdurend onder druk. Telkens wisten ze zich allebei staande te houden. Toen de grootste spanning was opgelost werd remise overeengekomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen