FC Horst Ermelo verliest van kampioenskandidaat Batavia’90

Ronald Lok scoort de 1-1 gelijkmaker voor FC Horst tegen Batavia’90.

FC Horst heeft dinsdagavond 10 mei de thuiswedstrijd tegen Batavia’90 met 1-3 verloren. De ploeg uit Lelystad is nog volop in de race voor het kampioenschap en moet komende zaterdag in de topper tegen koploper asv Dronten proberen een achterstand van drie punten goed te maken. FC Horst zakte naar de achtste plaats van de ranglijst met 31 punten uit 22 duels.

Door Bram Burggraaff.

Horst knokt
Het sterke Batavia’90 kwam na ruim een half uur spelen een 0-1 voorsprong. FC Horst knokte zich terug en kwam in de 56e minuut langszij door een doelpunt van Ronald Lok. De ploeg uit Lelystad trok de wedstrijd echter naar zich toe door in de 69e minuut 1-2 te scoren en in de 86e minuut de eindstand op 1-3 te bepalen.

Zaterdag
FC Horst moet komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Lunteren proberen na drie nederlagen op rij, weliswaar tegen de top drie, de negatieve spiraal te doorbreken. In de eerste competitiewedstrijd op 25 september 2021 won de Ermelose tweedeklasser de uitwedstrijd met 1-2. Lunteren verloor dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen koploper asv Dronten nipt met 1-2.