EFC’58 Ermelo wint overtuigend van vv VEVO

EFC’58 heeft zich zaterdag 23 april met een overtuigende 5-1 overwinning hersteld voor de misstap vorige week in Uddel, waar met 2-1 werd verloren van het laaggeplaatste Prins Bernhard. SEH blijft dankzij een 1-3 overwinning tegen dorpsgenoot Heerde de koploper in vierde klasse C met 40 punten uit 17 duels. EFC staat met 37 punten uit 17 wedstrijden op de tweede plaats.

Van Bram Burggraaff, met foto’s door Dimitri Steijlen.

Het mooiste doelpunt
Het was een éénzijdige wedstrijd waarin EFC’58 dominant was en zich scherper en gretiger toonde dan tegenstander VEVO. Na nog geen kwartier spelen bereikte Mika Schuur met een steekpass Jorick Priem, die 1-0 scoorde voor de thuisploeg. Het mooiste doelpunt van de middag werd in de 27e minuut gemaakt door Jordao Lisapaly die van buiten het zestienmetergebied de bal diagonaal in de kruising schoot: 2-0. Op slag van rust had Nick Zandstra de wedstijd al kunnen beslissen, maar hij miste voor open doel.

Strafschop
In de tweede helft kwam de Ermelose voorsprong geen moment meer in gevaar, zeker niet nadat Jeremy Loos na een uur spelen 3-0 had gescoord. Nadat Mika Schuur is de 70e minuut voor de 4-0 had gezorgd, benutte VEVO vijf minuten later een strafschop, waardoor het 4-1 werd. In de slotminuut kreeg Nick Zandstra opnieuw een vrije kans die deze keer wel werd benut, waarmee hij de eindstand op 5-1 bepaalde.

Dinsdagavond
EFC’58 speelt komende dinsdagavond de inhaalwedstrijd thuis tegen SDS’55. De ploeg uit Wekerom staat na de 0-4 overwinning op EZC’84 op de vijfde plaats van de ranglijst met 32 punten uit 17 duels. De Ermelose ploeg won de uitwedstrijd op 6 november 2021 met 0-3.

Komende zaterdag gaat EFC’58 op bezoek bij vv Barneveld dat met slechts 3 punten uit 18 wedstrijden hekkensluiter is. De ploeg van trainer Carl Aventurin won de thuiswedstrijd op 12 maart 2022 met maar liefst 9-0. Barneveld verloor afgelopen zaterdag met 6-1 van Harskamp. Dat was de 17e nederlaag van dit seizoen.