FC Horst Ermelo lijdt gevoelige nederlaag tegen Unicum

FC Horst heeft zaterdag 12 maart op sportpark ‘De Adelaar’ met 1-5 verloren van Unicum, dat door de verrassende 1-0 nederlaag van Veensche Boys bij Renswoude, de koploper tot op drie punten is genaderd.

Na het verlies tegen Owios (1-2) en Veensche Boys (0-2) was dit de derde thuisnederlaag van de Ermelose tweedeklasser binnen 8 dagen. FC Horst zakte op de ranglijst naar de negende plaats met 18 punten uit 13 duels.

Door Bram Burggraaff, met foto’s van Wim Balke.

De bovenliggende partij
FC Horst was in de eerste helft de bovenliggende partij. Nadat eerst de paal al was geraakt door Lars van Wetering, scoorde Peter van der Horst in de 24e minuut de 1-0 voor de thuisploeg. De 2-0 van Paul van Prehn werd door een onterecht vlagsignaal van de assistent-grensrechter van Unicum afgekeurd.

Uit een ander vaatje
Na de rust tapten de bezoekers uit een ander vaatje en bogen door doelpunten in de 52e en 55e minuut de achterstand om in een 1-2 voorsprong. FC Horst was in de tweede helft onmachtig en kreeg het conditioneel steeds moeilijker in deze derde zware wedstrijd binnen 8 dagen. Toch besliste Unicum de wedstrijd pas in de 82e minuut definitief door 1-3 te scoren.

Verzet gebroken
Het Ermelose verzet was toen gebroken en in de slotminuten liepen de bezoekers nog uit naar 1-5, een geflatteerde eindstand zeker gezien het Ermelose spel voor rust.

FC Horst speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen VRC. De ploeg uit Veenendaal kwam afgelopen zaterdag niet in actie, omdat de uitwedstrijd tegen Batavia’90 was afgelast, vanwege teveel coronagevallen binnen de selectie. VRC staat op de zesde plaats van de ranglijst met 20 punten uit 12 duels.