Deel 1: DVS’33 Ermelo uitstekend van start in de Hoofdklasse

Sander Mallie is zijn directe tegenstander keer op keer de baas.

DVS’33 Ermelo werd in 1998 kampioen in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal en promoveerde naar de Hoofdklasse. De promovendus begon uitstekend aan het nieuwe seizoen op het toenmalig hoogste niveau van het amateurvoetbal. In de 120e aflevering van Ermelose sportartikelen uit de oude doos twee wedstrijdverslagen van DVS’33 uit september en oktober 1998. Vandaag deel 1.

DVS’33 heeft afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in het openingsduel van het seizoen 1998-1999 tegen WHC uit Wezep. Winst in de eerste twee thuisduels in belangrijk, omdat de kersverse Ermelose Hoofdklasser in de eerste zeven wedstrijden een uitermate zwaar programma heeft. De ploeg uit Wezep, die vorig seizoen op de zesde plaats eindigde, moest toezien hoe DVS een 1-1 ruststand in de tweede helft terecht omzette in een 3-1 overwinning.

Door Bram Burggraaff.

Aantrekkelijke wedstrijd
WHC was gezien het spelbeeld in de eerste helft met offensieve bedoelingen naar Ermelo afgereisd, waardoor zich in het eerste half uur een aantrekkelijke tweestrijd ontspon. Het lichte overwicht dat DVS had, werd in de 18e minuut beloond met de openingstreffer. Aangespeeld door Tonnie Jochemsen zette Patrick Biemans goed door en liet de WHC-verdediging en keeper kansloos:1-0. De gasten probeerden vervolgens het initiatief over te nemen en hadden al snel zicht op de gelijkmaker. In de 21e minuut dekte Olaf Meerveld, die even daarvoor al geel had gekregen, aan de verkeerde kant, waardoor Edwin Brem ongehinderd kon inschieten. De bal belandde echter op de lat.

Forse overtreding
Aan de andere kant overklaste Sander Mallie steeds zijn directe tegenstander Michel Füchte, die na een forse overtreding eveneens een gele kaart kreeg. In de 35e minuut haalde Malie de achterlijn, zijn voorzet was afgemeten, maar de kopbal van Wim Beerman ging rakelings naast ten koste van een corner. Uit deze hoekschop schoot Olaf Meerveld hard en laag in, maar ook nu ging de bal naast. De tegenaanval leverde WHC de gelijkmaker op. Grensrechter Van der Wielen vlagde nog wel voor buitenspel, maar scheidsrechter Driessen ging op zijn eigen waarnemen af en liet doorspelen. De combinatie tussen Edwin Overmars en Wilfred van den Hul werd door de laatste afgerond: 1-1. Dat was tevens de ruststand.

Goed dicht
In de tweede helft bood DVS’33 de tegenstander minder ruimte en de Ermelose defensie hield het achterin goed dicht. Gevolg was dat WHC geen enkele kans meer kreeg, in tegenstelling tot de thuisploeg. Een actie van Hassan El Makrini in de 51e minuut eindigde op de vuisten van Gerard van Boven, één van de beste keepers uit het zaterdagamateurvoetbal. In de rebound lukte het Abel van Willigen niet de WHC-sluitpost te verslaan. Zes minuten later was het wel raak. Een voorzet van Wim Beerman werd nog wel weggewerkt, maar André Burggraaf kon de bal weer inbrengen, waarna Hassan El Makrini goed afrondde: 2-1. In de slotfase kwamen Hugo Venus en Paul Hartenberg in het veld voor Sander Mallie en Hassan El Makrini. Vijf minuten in blessuretijd kapte Hartenberg bij de zijlijn zijn directe tegenstander uit, sneed naar binnen en speelde de bal door op Patrick Biemans, die de eindstand op 3-1 bracht.

Grootste uitslag
Dit was de grootste uitslag op de eerste dag van de competitie in de Hoofdklasse C, zodat DVS nu de koppositie mag innemen. Komende zaterdag zal blijken wat dit waard is, als de uitwedstrijd tegen Genemuiden op het programma staat. ‘Sportclub’ dat één van de titelkandidaten is, behaalde afgelopen zaterdag een knappe 0-2 overwinning op Urk, een andere kampioensgegadigde. Gezien de stand op de ranglijst spelen de nummers één en twee tegen elkaar, dus is dit al de eerste topper van het seizoen.

derby tegen VVOG
Op zaterdag 26 september deed DVS veel zelfvertrouwen op door in Harderwijk de derby tegen VVOG met 0-1 te winnen, terwijl de gasten vrijwel de hele wedstrijd met tien man speelde. Tonny Jochemsen werd de matchwinnaar door tien minuten voor tijd de enige treffer te scoren voor de Ermelose ploeg. (verslag al geplaatst op 7 oktober jl.).