DVS’33 Ermelo speelt gelijk tegen Barendrecht

Quincy Veenhof opent de score voor DVS tegen Barendrecht.

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 4 december de inhaalwedstrijd tegen BVV Barendrecht afgesloten met een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg wist een voor rust opgelopen 0-1 achterstand in de tweede helft om te buigen naar een 2-1 voorsprong, waarna de gasten kort voor tijd toch nog langszij kwamen.

De Ermelose derde divisionist steeg op de ranglijst naar de zesde plaats met 21 punten uit 13 duels. Zowel Barendrecht als DVS’33 Ermelo kregen deze week te horen, dat de avondtrainingen ondanks de Corona-maatregelen mochten doorgaan, omdat beide ploegen zich geplaatst hebben voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Daarom kon ook het onderlinge duel, dat een week eerder was afgelast, doorgaan.

Door Bram Burggraaff.

Rakelings over
De eerste kans van de wedstrijd ontstond in de 7e minuut uit een vrije trap van Joey Jongman, maar DVS- doelman Daan Huiskamp stond op de goede plaats. De bezoekers werden voor het eerst gevaarlijk in de 11e minuut, toen Nicky van Hilten van dichtbij rakelings overschoot.

Raak
Vier minuten later was het wel raak; Quincy Veenhof profiteerde van zwak uitverdedigen bij de thuisploeg en scoorde de 0-1 voor DVS’33 Ermelo. In het vervolg van de eerste helft wisten beide ploegen nauwelijks nog gevaarlijk te worden.

Een enorme kans
Drie minuten na rust ging de Ermelose defensie in de fout, maar doelman Daan Huiskamp wist een hard schot van Marouane Bakour onschadelijk te maken. In de 51e minuut kreeg DVS een enorme kans om de voorsprong te vergroten, maar het schot van Maarten van Dijk werd gestopt door de uitkomende doelman Jeffrey Verkerk.

Gevaarlijk
Drie minuten later werd er aan de andere kant wel gescoord. Ugur Altintas kapte zijn directe tegenstander uit en schoot van dichtbij de 1-1 gelijkmaker binnen. De doelpuntenmaker werd na een uur spelen opnieuw gevaarlijk, maar scoorde deze keer niet.

Razendsnelle counter
In de 66e minuut resulteerde een razendsnelle counter van Barendrecht opnieuw in een doelpunt; het was Ugur Altintas die met zijn tweede treffer de thuisploeg aan een 2-1 voorspong hielp. In de 70e minuut kwam DVS goed weg, toen drie Barendrechtse aanvallers er niet in slaagden doelman Daan Huiskamp te passeren.

Spannende slotfase
In een spannende slotfase gingen de gasten op jacht naar de gelijkmaker. Dat resulteerde drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd in de 2-2 van Adriaan Kruisheer, die uit een voorzet van de ingevallen Ali Akla van dichtbij raakschoot. Beide ploegen gingen nog voor de winst, maar verder dan een vrije trap net buiten het zestienmetergebied voor DVS en een gevaarlijk schot van Barendrecht dat voorlangs ging, kwam het niet.

Geen livestream
De wedstrijden van de hoofdmacht van DVS’33 Ermelo worden meestal via een zogenaamde livestream uitgezonden. Zo kunnen mensen die de duels niet kunnen bezoeken, wat momenteel voor vrijwel iedereen geldt, toch de verrichtingen van hun club met het commentaar van de verslaggevers van DVS-TV live volgen.

Helaas ging dat bij de belangrijke inhaalwedstrijd BVV Barendrecht – DVS’33 Ermelo niet eenvoudig, want het duel was alleen te volgen via Instagram. Velen konden de wedstrijd daarom niet zien. Met veel moeite lukte het uw 66-jarige (enigszins digibetische) verslaggever uiteindelijk wel om de beelden binnen te krijgen.

Het was echter wel behelpen, want (wellicht door zijn digitale onwetendheid) ontbrak voor rust het geluid en de wedstrijd was slechts op een kwart van het beeldscherm te zien, bovendien moest de monitor van de computer op z’n kant gezet worden!?