Dindoa Ermelo kan zaalcompetitie spelen door alternatieve opzet

Dindoa viert de 14-32 monsterzege op Sparta Nijkerk.
Dindoa viert de 14-32 monsterzege op Sparta Nijkerk.
Foto: dindoa.nl

Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) komt voor het wedstrijdkorfbal met een alternatieve opzet van de zaalcompetitie, die uitgespeeld kan worden en begint op de eerste mogelijke startdatum. Er komen poules met zes en vier ploegen, eventueel in combinatie met kruiswedstrijden. Voor aanvang van de nieuwe alternatieve competitie komt het KNKV met een nadere uitwerking van de promotie/degradatieregeling.

Van Bram Burggraaff.

Eigenlijk oefenwedstrijden
Tot die tijd kunnen de betreffende teams de wedstrijden zoals momenteel tot 17.00 uur spelen. Het worden dus eigenlijk oefenwedstrijden en de Technische Commissie overlegt dit met de betreffende teams/verenigingen. De KNKV heeft tevens besloten dat de huidige breedtesportkorfbal competitie doorgang vindt waar mogelijk, conform de huidige competitieopzet. Na 17.00 uur zullen er ook geen trainingen plaatsvinden.

Monsterzege
Dindoa heeft de eerste zaalcompetitiewedstrijd overtuigend gewonnen; Sparta Nijkerk werd in eigen huis met maar liefst 14-32 verslagen. Onder het toeziend oog van de trouwe supporters Henk en Jenny maakte de Ermelose korfballers na een aarzelend begin de favorietenrol waar. In de openingsfase vonden de beide ploegen de korf gemakkelijk tot de stand 3-3 was bereikt. Daarna zakte Sparta wat terug en kon Dindoa uitlopen naar een 3-7 voorsprong.

De thuisploeg kwam terug tot 8-9, waarna Dindoa-coach Hugo van Woudenberg in een time-out de gasten weer op scherp zette. Dit had het gewenste effect. Dindoa hervond de scherpte en nam afstand van Sparta, wat resulteerde in een 8-15 ruststand. In de tweede helft consolideerden de bezoekers de voorsprong, maar nadat Saskia Lieman met een enkelblessure was uitgevallen, haperde het enigszins bij de Ermelose ploeg en kon Sparta terugkomen tot 13-18.

Spannend werd het echter niet meer, want Dindoa scoorde driemaal op rij, waardoor de stand met nog 9 minuten 13-21 was. Het Nijkerkse verzet was gebroken en de gasten profiteerde dankbaar door met maar liefst elf treffers het doelsaldo flink op te schroeven; eindstand 14-32.

Doelpunten Dindoa: Daphne van den Berg, 9. Ruben de Vries, 4. Bjane Sinneker, 4. Saskia Lieman, 3. Ellen Haverkamp, 3. Tom van den Berg, 2. Naomi Hackenitz, 2. Aniek Odding 1, Nanet van Staverden, 1. Of en wanneer de competitie wordt hervat is nog de vraag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen