DVS’33 Ermelo speelt zaterdag inhaalwedstrijd tegen Barendrecht

DVS’33 Ermelo speelde in het seizoen 2019-2020 alleen een thuiswedstrijd tegen Barendrecht, die met 0-2 werd verloren.
DVS’33 Ermelo speelde in het seizoen 2019-2020 alleen een thuiswedstrijd tegen Barendrecht, die met 0-2 werd verloren.
Foto: archief Theo Aalten

Het bestuur van DVS’33 Ermelo is geïnformeerd door de KNVB dat de A-selectie ontheffing heeft gekregen van de avond-lockdown en dus mag blijven trainen tot het einde van de huidige corona-maatregelen die tot 18 december zijn afgekondigd.

Van Bram Burggraaff.

Ook in bekertoernooi actief
In overleg met de KNVB en BVV Barendrecht is het afgelopen zaterdag afgelaste duel tegen DVS’33 Ermelo opnieuw ingepland voor komende zaterdag (4 december). De voetbalbond is tot dit besluit gekomen, omdat Barendrecht ook behoort tot de acht amateurclubs die nog in het KNVB-bekertoernooi actief zijn.

Geen competitievervalsing
De selectie kan daarom net als die van DVS’33 Ermelo gewoon blijven trainen, waardoor er geen sprake is van competitievervalsing. Aanvangstijdstip van de wedstrijd is een uur vroeger, namelijk om 13.30 uur. Of dit duel wordt uitgezonden door DVSTV zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Droomtegenstander
De Barendrechters plaatste zich in het KNVB-bekertoernooi voor de tweede ronde door met 2-3 te winnen bij ADO’20. Daarin heeft het met landskampioen Ajax een droomtegenstander. Dit duel wordt gespeeld op woensdag 15 december. Een dag eerder speelt DVS’33 in de tweede bekerronde een uitwedstrijd tegen hoofdklasser Achilles Veen; aanvang 20.00 uur.

Corona-perikelen
In de competitie speelde Barendrecht vanwege corona-perikelen slechts 10 wedstrijden, waarin 13 punten werden verzameld, waarmee het op de 12e plaats van de ranglijst staat. DVS’33 staat op de 7e plaats met 20 punten uit 12 duels. Het beeld is echter sterk vertekend, want de Ermelose ploeg heeft slechts één verliespunt minder dan Barendrecht.

Inhaalwedstrijd
De inhaalwedstrijd Barendrecht – DVS’33 is mogelijk geworden, omdat het complete competitieprogramma in de A-categorie voor komende zaterdag is afgelast. Voor de B-categorie gaan de wedstrijden het komend weekend wel gewoon door. Meer informatie hierover is te vinden op knvb.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen