Sparta Ermelo grote winnaar bij Nederlandse Kampioenschappen Jazzdans

Foto: archief

In het 113e aflevering van de Ermelose sportartikelen uit de oude doos een artikel van donderdag 18 juni 1998 over de Nederlandse Kampioenschappen Jazzdans van zaterdag 6 juni 1998 in Nederweert, waarbij de deelnemers van Sparta Ermelo zeer succesvol waren en de aankondiging van een uitvoering ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de Ermelose gymnastiekvereniging.

Door Bram Burggraaff.

De belangrijkste prijzen
Tijdens de Nederlandse kampioenschappen Jazzdans in Nederweert is de Jazzafdeling van gymnastiekvereniging Sparta met de belangrijkste prijzen aan de haal gegaan. De Ermelose meisjes tot en met 15 jaar in de categorie A behaalden een schitterende eerste plaats en de dames van 16 jaar en ouder wonnen in dezelfde categorie eveneens het goud.

Veel bewondering
Aangezien beide groepen in de hoogste categorie meededen, mogen zij zich nu officieel kampioen van Nederland noemen. De Sparta-jeugd tot en met 12 jaar leverde ook een geweldige prestatie met hun tweede plaats in de A-categorie. Alle drie deze groepen staan onder leiding van Annemieke Bais, die ook de choreografie van deze dansen voor haar rekening nam. Annemieke slaagde er ook dit jaar in om met haar dansen, zowel bij het publiek als bij de jury veel bewondering af te dwingen.

B-categorie
In de B-categorie werden de dames van 16 jaar en ouder op het allerlaatste moment opgeroepen om als zevende ploeg aan de finales deel te nemen. De verwachtingen waren voor wat betreft deze dames dan ook niet al te hoog gespannen. Maar wat niemand verwachtte, gebeurde toch: Na een geweldige uitvoering van hun dans werden zij beloond met een fantastische derde plaats. Hun leidster Patricia van Kesteren verliet dan ook Nederweert met een glimlach van oor tot oor.

Resultaten
Resultaten van de deelneemsters van GV Sparta: Categorie B, 16 jaar en ouder, derde prijs met 15.73 punten. Categorie A, tot en met 12 jaar, tweede prijs met 15.90 punten. Categorie A, tot en met 15 jaar, Kampioen van Nederland met 16.40 punten. Categorie A, 16 jaar en ouder, Kampioen van Nederland met 17.17 punten.

Jubileum uitvoering
Ter gelegenheid van het feit dat GV Sparta in 1998 het 85-jarig bestaan viert, geeft de vereniging op zaterdag 20 juni een uitvoering in sporthal Calluna. Deze avond zal de ruim 600 leden tellende club zich presenteren door middel van demonstraties die door de diverse afdelingen worden verzorgd. Zo is er een optreden van de allerkleinsten van Sparta met hun ouders. Ook de groep 55+ laat zich niet onbetuigd. De wedstrijdsporters van de afdelingen Trampoline, Gymnastiek, Jazzdans (waaronder de groepen die op 6 juni jongstleden Nederlands Kampioen zijn geworden) en Ritmische Sport Gymnastiek zullen op deze avond zeker niet ontbreken. Mede door de professionele verlichting, speciaal voor deze gelegenheid geïnstalleerd, zal deze jubileumavond borg staan voor veel kijkplezier bij de toeschouwers. De aanvang is om 18.30 uur, de toegangsprijs bedraagt voor 5 gulden voor volwassenen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden