Schakers VSG2 Ermelo verliezen nipt van Apeldoorn3

Foto: archief

Het tweede team van VSG heeft in de tweede ronde van de externe competitie met 3 ½ – 2 ½ nipt verloren van Apeldoorn 3. De eerste ronde was uitgevallen, omdat 7 Pionnen zich had teruggetrokken uit de competitie.

Van Bram Burggraaff.

Niet goed
Op bord 1 kwam VSG’er Marco ter Meer niet goed uit de opening tegen Henk Pruijssers. Hij verloor tweemaal een pion en gaf op.

Italiaanse partij
Op bord 2 won Wido Sparling in een Italiaanse partij van Erik Buitenhuis, zodat VSG op 1-1 kwam.

De leiding
Op bord 3 verloor Jo Wolters van Caro Kann, zodat de thuisploeg weer de leiding nam.

Verdienstelijk
Martin van den Broek wist op bord 4 een gelijkwaardige stelling te bereiken tegen Bert Ekkelboom. Dat resulteerde in remise, wat gegeven het ratingverschil van ruim 100 punten een verdienstelijk resultaat was.

Torpedo
Willem Booy speelde op bord 5 zijn eigen leeuw-variant. Tegenstander Karin Pruijssers kreeg de kans een torpedo af te vuren, waarna Wim opgaf.

Overwinning
Op bord 6 opende Henk van Rijssen met het dame-gambiet dat door Raymond Jacobsen werd geweigerd. Uiteindelijk na het afruilen van de meeste stukken behield Henk in het eindspel een extra paard en een vrijpion, wat hem na drie uur de overwinning opleverde.

Geen schaakavond
Vanavond (dinsdag 16 november) vervalt de schaakavond van VSG in Echo’s Home ‘De Schakel’ in verband met de nieuwe corona-maatregelen in de horeca. Gehoopt wordt dat er een tijdelijke locatie gevonden wordt, zodat er volgende week weer geschaakt kan worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden