Met een man minder speelt EFC’58 Ermelo gelijk tegen Heerde

EFC’58 heeft zaterdag 16 oktober de thuiswedstrijd tegen Heerde, de nummer twee van de ranglijst, afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De Ermelose vierdeklasser staat nu op de vijfde plaats van de ranglijst met zeven punten uit vier duels.

Door Bram Burggraaff, met foto’s door Dimitri Steijlen.

De Bovenliggende partij
EFC’58 was voor rust de bovenliggende partij. Dat resulteerde na ongeveer een half uur spelen in de 1-0 van Lucas Schuur op aangeven van Jorick Priem. Vervolgens kreeg de thuisploeg diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Met tien man verder
Ook in de tweede helft verzuimde EFC om de score op te voeren, waardoor Heerde in de wedstrijd bleef. Na 70 minuten moest de thuisploeg met tien man verder. Een overtreding van Jochem Dekker werd door de scheidsrechter na lang wachten met een rode kaart zeer zwaar bestraft.

Extra zuur
De arbiter leek zich daarbij te laten beïnvloeden door de luide protesten bij de tegenstanders. Vervolgens hield EFC ondanks de numerieke minderheid lang stand. Het was daarom extra zuur voor de thuisploeg dat Heerde in de vijfde minuut van de extra tijd uit een scrimmage alsnog de 1-1 gelijkmaker scoorde.

Komende zaterdag gaat EFC’58 op bezoek bij Vierhouten’82, dat met drie punten uit drie wedstrijden op de tiende plaatst staat. Afgelopen zaterdag kwamen de Vierhouters niet in actie; de week daarvoor werd thuis met 1-3 verloren van Veluwse Boys. De wedstrijd in Vierhouten begint om 15.00 uur.