Dindoa Ermelo deelt de punten met een brutaal spelend ASVD Dronten

Roy van Boven ondersteunt de Dindoa-aanval vanuit de korfzone.

Dindoa heeft zaterdag 16 oktober in Dronten met 13-13 gelijk gespeeld tegen ASVD. De Ermelose korfbalploeg kreeg tegen Drontenaren de kans om de stijgende lijn van de afgelopen weken door te trekken. Na winst op DOS Kampen, een gelijkspel tegen koploper DOS Westbroek en een klinkende overwinning op Antilopen leken de Ermeloƫrs de favoriet in het duel met de opponent uit Dronten.

Dindoa verdedigt over het algemeen goed, maar scoort zelf ook niet veel. ASVD daarentegen is wel trefzeker, maar krijgt ook veel goals tegen. Uiteindelijk zou de confrontatie tussen deze beide ploegen een wedstrijd van weinig doelpunten blijken te worden.

Van Bram Burggraaff.

Niet attractief
In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. De aanvallen werden effectief verstoord en het spel was van beide kanten bepaald niet attractief. Bij het rustsignaal stond er een 6-7 voorsprong voor de Ermeloƫrs op het scorebord. In de tweede helft werd de wederzijdse houdgreep onverminderd voortgezet.

Brutaal
ASVD voerde haar plan, gesteund door de fanatieke aanhang, gedisciplineerd uit. Dindoa kreeg wel grote kansen, maar liet die veelal onbenut, met als gevolg dat de uitploeg verzuimde weg te lopen van de groen-witten. Integendeel zelfs; in de slotfase pakte ASVD brutaal de leiding.

Geen reden tot onrust
Uiteindelijk voorkwam Ruben de Vries in extremis dat Dindoa puntloos naar huis moest door de 13-13 gelijkmaker te scoren. Een gelijkspel was niet waar men in Ermelo op had gehoopt en gerekend, maar met een zesde plaats op de ranglijst met zes punten uit zes wedstrijden is er geen reden tot onrust.

Komende zaterdag wacht om 15.30 uur de thuisduel tegen Wit-Blauw, wat een interessante wedstrijd lijkt te worden. De ploeg uit Kampen was de laatste jaren vaak beter dan Dindoa, maar heeft kwaliteit ingeleverd. Wel werd er afgelopen zaterdag met 23-17 gewonnen van Antilopen. Wit-Blauw bezet de zevende plaats op de ranglijst met evenveel punten als Dindoa.