DeVeDo uit Ermelo huldigt speelsters met Paralympisch goud

Xena Wimmenhoeve, Cher Korver en Julia van der Sprong.
Foto: DeVeDo website

Nooit eerder lukte het voor het Nederlands rolstoelbasketbal damesteam goud te winnen op de Paralympische Spelen in Tokyo.

Van Bram Burggraaff.

Geschiedenis geschreven
Maar op 4 september 2021 wist dit team geschiedenis te schrijven door in de finale met 50-31 te winnen van China, de ploeg waarvan in de poulefase nog met 45-38 was verloren.

Dankzij overwinningen op de Verenigde Staten (68-58), Algerije (109-18) en Spanje (63-24) plaatste de Nederlandse ploeg zich voor de halve finale. Tegenstander daarin was het gevreesde Duitsland, maar ook die wedstrijd werd met 50-31 gewonnen.

Drie DeVeDo speelsters
Vanuit s.c. DeVeDo uit Ermelo namen maar liefst drie speelsters deel aan de Paralympische Spelen in Tokyo. Debutanten Xena Wimmenhoeve en Julia van der Sprong mochten voor het eerst deelnemen aan de Paralympische Spelen. Met haar zesde Paralympics was Cher Korver één van de meest ervaren speelsters van het team.

Huldigen
Afgelopen vrijdag was het drietal weer compleet na een welverdiende vakantie. Voor DeVeDo een goed moment om ze te huldigen voor het behaalde resultaat in Tokyo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden