Dindoa Ermelo zet Antilopen overtuigend aan de kant

Saskia Lieman schiet namens Dindoa op de korf.

Dindoa heeft zaterdag 9 oktober een overtuigende 18-27 overwinning behaald op Antilopen. Ook de andere twee Ermelose teams die in Leusden in actie kwamen gingen er met de winst vandoor. Voor de wedstrijd van het eerste team won Dindoa A1 met maar liefst 12-25 van Antilopen A1. Dindoa 2 versloeg na de wedstrijd van de hoofdmacht Antilopen 2 met 15-17 en zo nam de Ermelose delegatie de maximale zes punten mee naar huis.

Van Bram Burggraaff.

In de achtervolging
Voor Dindoa 1 begon de wedstrijd niet zoals gehoopt. Antilopen-vedette Bart Witteveen bezorgde zijn ploeg al snel de openingstreffer en meteen daarna verdubbelde hij ook de score. De gasten moesten in de achtervolging, maar deinsde daar niet voor terug. Bij 4-4 was de Ermelose ploeg alweer langszij gekomen. In de periode tot de rust ontliepen de beide teams elkaar niet zoveel. Tygo Ockerse van Antilopen werd voortreffelijk verdedigd door Bjarne Sinneker en kwam niet tot scoren.

In het voordeel
Sinneker was zelf wel goed voor vijf goals en daarmee belangrijk voor zijn goed lopende vak, dat gecompleteerd werd door Lars van der Velde, Saskia Lieman en Ellen Haverkamp. Bij het aanbreken van de rust was de stand 8-11 in het voordeel van de Ermeloërs.

Op de knieën
In de tweede helft pakte Dindoa door. Bij Antilopen lekte de beleving uit het spel, daar waar die bij de Ermelose korfballers onveranderd aanwezig bleef. Mede aan de hand van zeven treffers van Tom van den Berg kreeg Dindoa uiteindelijk de tegenstander op de knieën.

Kers op de taart
In de slotfase werd pinchhitter Mitchell van Deenen nog in de ploeg gebracht voor de kers op de taart. Hij verspilde geen tijd, want al in zijn eerste bewegingen snelde hij langs zijn tegenstander, om soepel zijn eerste balcontact met één hand tot een doelpunt te promoveren.

Snelste publiekswissel
Onder luid gejuich van zijn medespelers en het meegereisde publiek werd Mitchell vervolgens weer naar de kant gehaald. Mogelijk de snelste publiekswissel in de geschiedenis van Dindoa, maar volkomen terecht. De wedstrijd werd vervolgens afgefloten bij een 18-27 eindstand. Overtuigende cijfers die nog niet eerder op het scorebord waren gezet door Dindoa dit seizoen.

Komende zaterdag kan Dindoa de stijgende lijn doortrekken. In Dronten staat dan een uitwedstrijd tegen ASVD, dat dit weekend zijn eerste overwinning boekte tegen DOS Kampen, op het programma. Een mooie gelegenheid om definitief afscheid te nemen van de onderste regionen in de Overgangsklasse.