Ermelo begint een echt voetbaldorp te worden, net als Spakenburg en Veenendaal

Foto: archief Jan de Roo

De 106e aflevering van Ermelose Sportartikelen uit de oude doos is een verslag van donderdag 15 januari 1998 over de Nieuwjaarsreceptie, die de Ermelose voetbalverenigingen DVS’33, FC Horst en EFC’58 vele jaren gezamenlijk hielden. Op woensdag 7 januari 1998 was FC Horst de gastheer.

FC Horst voorzitter Gert van Winkoop noemde in zijn Nieuwjaarstoespraak Ermelo een echt voetbaldorp, dat steeds meer begint te lijken op roemruchte voetbaldorpen als Spakenburg en Veenendaal.

Door Bram Burggraaff.

Prachtige accommodaties
Tijdens de geanimeerde Nieuwjaarsreceptie van de drie Ermelose voetbalverenigingen meldde de preses van de Ermelose tweedeklasser: “Het gaat buitengewoon goed met DVS’33, dat met een behoorlijke voorsprong bovenaan staat en uitdrukkelijk kandidaat is voor de Hoofdklasse. Ook FC Horst voert de ranglijst aan en is volop in de race voor een plaats in de eerste klasse. EFC’58 begon het seizoen goed, maar is door enkele mindere prestaties voor de winterstop wat teruggezakt. De Ermelose voetbalclubs mogen zich tevens verheugen in prachtige accommodaties’’, aldus een tevreden Gert van Winkoop.

Nieuw leven inblazen
De Nieuwjaarsreceptie werd vorige week woensdagavond gehouden in het clubhuis van FC Horst. Omdat de belangstelling de laatste jaren enigszins terugliep, was er een poging gedaan deze avond nieuw leven in te blazen. Zo was er gehoor gegeven aan de al lang gehoorde klacht van vele sponsors om de Nieuwjaarsbijeenkomst niet meer op de vrijdagavond te houden, omdat zij vanwege koopavond dan altijd moeten werken. Bovendien was er met succes een speciale oproep gedaan aan de dames om hun mannen dit keer te vergezellen. De aanwezigen konden genieten van ‘live’ achtergrondmuziek onder het genot van een hapje en een drankje. Cateringbedrijf Clip en Heineken waren hiervan de sponsors.

Sponsors
Voorzitter Van Winkoop besteedde in zijn Nieuwjaarsboodschap ruim aandacht aan het enorme belang van sponsors voor de Ermelose voetbalclubs: “Zonder sponsors zou geen enkele voetbalvereniging in deze tijd het hoofd boven water kunnen houden. Mede dankzij hun steun hebben de clubs de afgelopen jaren veel kunnen investeren in de opleiding en de randvoorwaarden om het voetbal op een hoger plan te brengen. En dat lijkt dit jaar zijn vruchten te gaan afwerpen. Ik spreek de hoop uit dat we ook in de toekomst weer op de goedgeefsheid van de Ermelose ondernemers mogen rekenen’’, aldus Gert van Winkoop.

Zeer geslaagd
De nieuwe opzet van de Nieuwjaarsreceptie was zeer geslaagd, want in vergelijking met eerdere jaren waren er meer bezoekers. Onder hen burgemeester Bunjes en vele andere vertegenwoordigers van de gemeente Ermelo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden