EFC ’58 Ermelo start competitie met een 9-1 overwinning

EFC-er Jorick Priem, rechts, in het midden Gerjan van den Ham van EFC.

EFC’58 is zaterdag 25 september de competitie overtuigend gestart met een 9-1 overwinning tegen EZC’84 uit Epe. De uitslag betekent een tweede plaats op de ranglijst. De wedstrijd Barneveld tegen Veluwse Boys kende namelijk een nog meer klinkende uitslag: 1-11.

Lobje
In de 12e minuut opende EFC de score met een doelpunt van Jorick Priem. Een aanval EZC werd vervolgens goed onderschept door Hicham Zehknini. Deze bereikte met een mooie crosspass Jorick Priem die met een lobje voor de 2-0 zorgde.

Heer en meester
EFC was heer en meester op het veld, zo bleek. Jeremy Loos tekende de 3 -0 aan, en Mika Schuur maakte het vierde doelpunt voor EFC. Na een half uur spelen was de wedstrijd eigenlijk al in het voordeel van EFC beslist, nadat vlak voor rust Jorick Priem de 5-0 had gescoord.

Ander vaatje
In de tweede helft probeerde EZC uit een ander vaatje te tappen. De club uit Epe ging echter in de fout door een voetballer van EFC in het 16 meter gebied aan te tikken. De penalty die dat EFC opleverde werd door Jeremy Loos strak ingeschoten. EZC redde enigszins de eer door kort daarop het eerste doelpunt te maken.

Gevloerd
In de 57e minuut zette Jorick Priem de stand op 7-1 en tekende Mika Schuur even later voor de 8-1. In de slotfase kreeg EFC’58 nog een penalty nadat Jochem Dekker gevloerd was in het strafschopgebied. Jeremy Loos verzilverde de penalty en bepaalde de eindstand op 9-1 voor EFC.