DVS’33 Ermelo krijgt FC Lisse niet op de knieën

DVS’33 heeft zaterdag 25 september de thuiswedstrijd tegen FC Lisse met 1-2 verloren. FC Lisse nam zodoende de drie punten mee naar huis en afstand van DVS, dat zich nog maar drie punten verwijderd weet van de laatste plaats.

Met fotoreeks door Theo Aalten.

Al in de 1e minuut
Volgens de DVS-verslaggever schoten de geelzwarten zichzelf al in de 1e minuut in de voet doordat Remi van Ekeris uit de voorzet van Ludcinio Marengo geheel ongehinderd de 0-1 kon binnenkoppen in het DVS-doel. DVS moest zodoende extra inspanningen leveren.

Te laag
Hoewel FC Lisse nog een minuut of vijf goed voetbal liet zien, kon het daarna al achterover gaan hangen en moest DVS extra energie leveren om de schade te repareren. Het tempo in de wedstrijd lag ook te laag om de tegenstander kapot te spelen. De Ermeloërs haalden dan ook nauwelijks de achterlijn. Als er dan eens een bruikbare voorzet afgeleverd werd, was er geen bezetting voor het vijandelijke doel. Pas in de slotfase van de eerste was er weer gevaar, maar dat deed zich voor voor beide doelen.

Op zoek naar de gelijkmaker
DVS ging na de rust met meer energie op zoek naar de gelijkmaker. Vanaf de 50e minuut leek de gelijkmaker dan ook te vallen. Allereerst kopte Matijs Valstar in, maar zijn inzet werd door Mitchel Bohrmann op de doellijn met de voet gestopt. Vervolgens schoot Adriaan Kruisheer een afvallende bal net naast. Even daarna schoot hij een vrije trap met net iets te veel curve richting de rechterbovenhoek, die door Cummings nog net weggetikt kon worden. In de 54e minuut was het wel raak, toen Maarten van Dijk na een snel genomen hoekschop de bal hard en strak voorbracht. Lars Dekker liep deze binnen, 1-1. DVS slaagde er vervolgens niet in om door te drukken en de tegenstander op de knieën te krijgen.

Publiek veert op
In de 72e minuut was DVS dichtbij een voorsprong, toen Coen vloedgraven met zijn pass Adriaan Kruisheer vrij in het doelgebied zetten Het Ermelose publiek veerde al op, maar zijn schot eindigde in het zijnet. De wedstrijd leek af te koersen op een 1-1 gelijkspel. Totdat FC Lisse de winnende treffer in de schoot geworpen kreeg. Coen Vloedgraven hoopte te kunnen uitverdedigen, maar schoof het leer zo in de voeten van Jeffrey Klijbroek. Daan Huiskamp was dan ook kansloos op zijn inzet, 1-2.