Bekerstunt van DVS’33 Ermelo tegen tweede divisionist Noordwijk

Verdediging DVS’33 Ermelo geeft weinig weg tegen Noordwijk.

DVS’33 Ermelo heeft dinsdagavond 21 september voor een bekerstunt gezorgd door in een bloedstollende wedstrijd tegen tweede divisionist Noordwijk na een 2-2 gelijkspel de noodzakelijke penaltyserie met 4-2 te winnen. Daarmee heeft de Ermelose derde divisionist zich geplaatst voor de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi.

Van Bram Burggraaff.

Boeiend duel
In de tweede kwalificatieronde kon DVS na blessures weer beschikken over doelman Daan Huiskamp en Coen Vloedgraven. In het uitermate boeiende duel was na een kwartier spelen de eerste kans voor de thuisploeg; een hard schot van Benjamin Roemeon werd knap gekeerd door Noordwijk-keeper Mike van Vliet. In de 25e minuut opende de thuisploeg de score; Quincy Veenhof veroverde de bal en bediende Adriaan Kruisheer, die met een harde schuiver in de korte hoek 1-0 scoorde. Op slag van rust vergrootte DVS de voorsprong. Nicky van Hilten sneed door de Noordwijk-defensie en bezorgde de bal panklaar bij Coen Vloedgraven, die de 2-0 binnenschoot.

Moeilijk
In het begin van de tweede helft had de thuisploeg het moeilijk en na zeven minuten scoorde Bouwman de aansluitende 2-1. Enkele minuten later ging de bal op de stip, terwijl de scheidsrechter eerst niet leek te fluiten. Raïes Roshanali profiteerde echter niet door de penalty huizenhoog over het DVS-doel te schieten.

Fortuin
Na een uur spelen nam DVS het heft weer in handen. Tussen de 61e en de 68e minuut kregen Matijs Valstar en Quincy Veenhof beiden twee goede kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Het was echter keeper Mike van Vliet die met het nodige fortuin een Ermelose doelpunten wist te voorkomen.

Gelijkmaker
In de 73e minuut aan de andere kant wel een treffer. De bal raakte eerst nog de paal, maar in de rebound scoorde Emiel Wendt van dichtbij de 2-2 gelijkmaker voor Noordwijk. Hierna zette de thuisploeg weer aan en werd Benjamin Roemeon gevaarlijk met een schot dat net naast ging.

Verlenging
Na 90 minuten was er nog geen beslissing gevallen, zodat een verlenging noodzakelijk was. In de eerste helft daarvan was DVS duidelijk de bovenliggende partij met twee gevaarlijke schoten van Lars Dekker. Noordwijk was ook dichtbij een treffer, maar een vrije trap van Thomas Reynaerts ging rakelings voorlangs.

Nog geen winnaar
In de tweede helft van de verlenging kregen beiden ploegen nog kansen, maar een winnaar leverde dat niet op. De trainer van Noordwijk probeerden de druk op te voeren door vlak voor tijd ‘penaltykiller’ doelman Lars Jansen in te laten vallen.

Foutloos
De ‘Krul’-truc werkte echter niet, omdat DVS vanaf 11 meter foutloos was. Na benutte penalty’s van Daan Huiskamp, Tim van de Berg en Adriaan Kruisheer schoot Hayri Pinarci de beslissende 4-2 binnen. Daarvoor hadden Thomas Reynaerts en Sander Bosma namens Noordwijk over geschoten.

KNVB-bekertoernooi
Ronde 1 van het KNVB-bekertoernooi wordt gespeeld van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 oktober. De winnaars van de 27 wedstrijden plaatsen zich voor ronde 2 en worden aangevuld met de vijf betaalde clubs die in de Europese toernooien spelen. De laatste 32 ploegen komen in actie van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 december.