DVS’33 Ermelo begint sterk aan de competitie met winst op Ajax

21 aug 2021, 17:44 Sport
32en dvsstart 1
DVS’33 Ermelo is de competitie begonnen met een nipte 0-1 zege op Ajax in Amsterdam. De Ermelose Derde Divisionist domineerde vrijwel de hele wedstrijd en een kreeg veel kansen, maar kreeg in blessuretijd bijna nog de gelijkmaker om de oren, omdat het eerder had verzuimd de wedstrijd te beslissen.
Door Bram Burggraaff, met foto's van Theo Aalten.
Sterk
DVS begon sterk aan de wedstrijd, wat in de 9e minuut resulteerde in de eerste mogelijkheid. Benjamin Roemeon kon de ver uitgekomen keeper Virgil Deen net niet passeren, waarna een inzet van Ali Akla via de doelman van Ajax naast ging.
Moeilijke hoek
Twee minuten later kreeg Stef Nijland een vrije schietkans, maar schoot zwak in. In de 24e minuut bereikte doelman Daan Huiskamp met een uittrap Benjamin Roemeon, die goed doorging en vanuit een moeilijke hoek inschoot, maar het leverde slechts een corner op.
Net niet
In de 37e minuut kon Ali Akla de bal net niet voldoende raken om een voorzet van de op rechts doorgebroken Benjamin Roemeon doeltreffend af te ronden. In de slotminuut van de eerste helft passeerde Roemeon met een voorzet doelman Deen, maar de bal kon nog van de lijn gehaald worden door een Amsterdamse verdediger. Ajax wist voor rust geen enkele kans te creëren.
Op voorsprong
In het begin van de tweede helft nam de thuisploeg meer initiatief, maar echt gevaar leverde dat nog niet op. In de 57e minuut kwam DVS’33 Ermelo verdiend op voorsprong. Benjamin Roemeon werd in het strafschopgebied aangetikt door Stany Dankerlui en de uitstekend fluitende scheidsrechter Keil wees naar de stip. De strafschop werd door Ali Akla feilloos in de linkerhoek geschoten: 0-1.
Geweldige reflex
Tien minuten voor tijd kreeg DVS een enorme kans om de wedstrijd te beslissen. Invaller Quincy Veenhof kreeg vrije doorgang, maar speelde de bal te zacht op de meegekomen Benjamin Roemeon, waardoor een Amsterdamse verdediger tussen beiden kon komen. Het kwam DVS vier minuten later bijna duur te staan, maar Daan Huiskamp voorkwam met een geweldige reflex een treffer van Ajax.
‘Billen knijpen’
In de spannende slotfase was het ‘billen knijpen’ voor DVS. Diep in blessuretijd kreeg Jip Bartels een vrije schietkans na slordig balverlies aan Ermelose zijde, maar hij schoot naast, zodat de niet verdiende gelijkmaker uitbleef tot grote opluchting van de bezoekers.
DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Staphorst. De promovendus begon de competitie in eigen huis met een 0-0 gelijkspel tegen VVSB.
banner ago financieel en fiscaal advies 300x125