Veluwse Trailrun van 4 september in Ermelo gaat door en is vol!

Foto: eigen foto

De knoop is doorgehakt en de Veluwse Trailrun kan (gelukkig) doorgaan. Er zijn ‘geen’ beperkingen voor deelnemers, het evenement wordt gezien als een ‘doorstroom sportevenement’. Wel zullen toeschouwers/bezoekers op het outdoor Trail-dorp geplaceerd worden (zitplaats) en moeten zij de 1,5m in acht nemen.

Dit bericht de organisatie.

Lopers uit het hele land
Niet alleen de organisatie maar ook de vele inschrijvers van de Veluwse Trailrun zijn hier blij mee! Uit het hele land komen lopers zaterdag 4 september naar Ermelo. De inschrijving heeft het maximaal aantal aan deelnemers bereikt en is ‘vol’ en gesloten.

Zo duurzaam mogelijk
De organisatie probeert in een zo’n duurzaam mogelijk evenement te investeren. Zo wordt bijvoorbeeld gestimuleerd om het parkeren, nabij start/finish bij de Schaapskooi in het bos, zoveel mogelijk te beperken. Ook zijn er voldoende evenement-bussen vanaf NS-Ermelo naar de Schaapskooi ingezet om deelnemers/bezoekers te stimuleren met het openbaar vervoer te komen.

50.000 gereden autokilometers bespaard
Veel van de deelnemende Trailrunners hebben hier al positief op gereageerd en komen met de trein en/of te parkeren in de nabijheid van NS-Ermelo. Zo worden toch zo’n 50.000 gereden autokilometers bespaard.

‘Stikstofuitstoot’
De reden voor duurzaamheid is bijvoorbeeld dat de Veluwe momenteel flink onder de ‘stikstofuitstoot’ lijdt. Het gevolg is dat snelgroeiende planten, bij te hoge dosis stikstofneerslag, de overhand krijgen en kleinere planten verdrukken. Ook verzuurt de bodem en dat maakt weer dat er minder voedingsstoffen beschikbaar komen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden