Businessclub DVS’33 Ermelo in 25 jaar uitgegroeid tot het grootste regionale platform

Ontmoeten in het gezellige sponsorhome.
Ontmoeten in het gezellige sponsorhome.
Foto: archieffoto van Henk van den Berg

In de honderdste aflevering van Ermelose Sportartikelen uit de oude doos een verhaal van donderdag 24 juli 1997 in 2 delen over de Businessclub van DVS’33 Ermelo, die in 1996 werd opgericht en anno 2021 is uitgegroeid tot het grootste regionale platform voor ambitieuze ondernemers en managers is.

Door Bram Burggraaff.

Bij DVS’33 Ermelo werd vorig jaar een Businessclub opgericht en dat is iets wat ze bij de Ermelose voetbalclub hebben geweten. Door onbekendheid met de feitelijke gegevens deden de wildste geruchten de ronde en werden verdachtmakingen en onwaarheden de wereld in geholpen. Dat deed DVS en de Businessclub geen goed. Eén en ander was des te opmerkelijker – en waarschijnlijk te plaatsen onder de noemen ‘onbekend maakt onbemind’ – omdat DVS één van de eerste clubs in het amateurvoetbal is, waar de Businessclub helemaal volgens de letter van de wet en binnen de kaders van de KNVB-reglementen te werk gaat. Zwart geld wordt niet gebruikt en alles wat de spelers krijgen, wordt opgegeven aan de belastingen. Om allerlei misverstanden en verkeerde opvattingen weg te nemen dit artikel over de Businessclub van DVS’33. Aan het woord komen Businessclub voorzitter K.E. Mollema en Sander Mallie, aanvoerder van het eerste elftal.

Club van (zaken)mensen
De voorzitter van de Stichting 2001, mr. K.E. Mollema zegt over de Businessclub het volgende: “Onze Stichting 2001 die in november 1996 is opgericht, kent als doel: ‘De bevordering van het spelpeil van het eerste elftal van de sportvereniging DVS’33 te Ermelo’. De stichting tracht dat doel te bereiken door onder meer het werven van de nodige fondsen en daarmee zijn we aangeland bij de Businessclub. Dat is een club die bestaat uit (zaken)mensen die rondom de thuiswedstrijden van DVS gezellig met elkaar optrekken en contacten kunnen leggen. Zo af en toe onderneemt de Businessclub ook gezamenlijke activiteiten. Daarbij valt te denken aan bedrijfsbezoeken, interessante lezingen en dergelijke. Van de leden van de Businessclub wordt verwacht dat zij het doel van de Stichting 2001 helpen te realiseren. Dat laatste geschiedt via een jaarlijkse schenking.

Vlaggenschip van de vereniging
De reden dat de stichting zich alleen inzet voor de hoofdmacht is heel simpel. Het eerste elftal is het vlaggenschip van de vereniging. Doet het eerste elftal het goed, dan komen er meer mensen kijken en willen kinderen lid worden van de club. Bovendien stappen goede voetballers over en raken steeds meer sponsors voor hogere bedragen geïnteresseerd. Een goed draaiend eerste elftal is uiteindelijk een stimulans voor de hele vereniging.’’

Een nette stichting
Een Businessclub is geen Ermelose uitvinding, weet ook Mollema. “Het is echt iets van deze tijd, kijk maar in de omliggende gemeenten. Wij hebben gekozen voor een vorm, waarin elke gulden die aan het eerste elftal wordt besteed, keurig wordt verantwoord. Een nette stichting met een bestuur dat garant staat voor een zorgvuldig beheer van de haar ter beschikking gestelde financiële middelen. Wij denken dat het mogelijk is om DVS binnen een tijdsbestek van ongeveer vijf jaar een vaste positie te laten verwerven in de top van het zaterdagamateurvoetbal. In 2001 zullen we de balans opmaken’’, aldus Mollema.

Doorstoten naar de top
Sander Mallie, aanvoerder van het eerste elftal, zegt dat de spelers zich volledige kunnen vinden in de doelstelling van DVS’33 en de Stichting 2001: ‘Binnen vijf jaar naar de top van het amateurvoetbal’. “Het afgelopen seizoen is er door de Businessclub onder leiding van Cees van Panhuis keihard gewerkt om een perfecte organisatie rondom onze selectie te bouwen’’, zegt Mallie. “En ik mag zeggen dat er nu een zeer professionele basis voor succes ligt. Om definitief naar de top door te stoten de komende jaren is het van cruciaal belang dat de Businessclub erin slaagt dit hogere niveau van faciliteiten te handhaven. Alleen dan kan er optimaal worden gepresteerd. Wij als DVS-spelers hopen dat het bedrijfsleven vertrouwen in ons houdt, zodat we straks gezamenlijk eindigen waar we naar toe willen: De Top.’’

Lid worden
Wie kunnen lid worden van de Businessclub van DVS lijkt een logische vraag. Het antwoord is even logisch. Leden van de Businessclub hebben een binding met het zakenleven. Ze vertegenwoordigen een bedrijf en/of zijn particulieren die recentelijk een binding met het bedrijfsleven hebben gehad. De donatie aan de Stichting 2001 door Businessclubleden die een bedrijf vertegenwoordigen bedraagt 1500 gulden. Zij ontvangen hiervoor een pas. Bij betaling van 2000 gulden ontvangt een bedrijf twee passen. Elke pas meer kost vervolgens 1000 gulden. Het lidmaatschap loopt van het begin van het seizoen (augustus) tot het einde hiervan. Men wordt lid voor minimaal één jaar met een optie voor een tweede jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen