Deel 2: Businessclub DVS’33 Ermelo in 25 jaar uitgegroeid tot het grootste regionale platform

DVS is aantrekkelijk voor spelers van buitenaf, zoals steunpilaar Wim Beerman.
DVS is aantrekkelijk voor spelers van buitenaf, zoals steunpilaar Wim Beerman.
Foto: archieffoto van Henk van den Berg

In de honderdste aflevering van Ermelose Sportartikelen uit de oude doos een verhaal in 2 delen van donderdag 24 juli 1997 over de Businessclub van DVS’33 Ermelo, die in 1996 werd opgericht en anno 2021 is uitgegroeid tot het grootste regionale platform voor ambitieuze ondernemers en managers is. Vandaag deel 2, Klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Elkaar ‘de bal toespelen’
Businessclubleden ontvangen de reeds genoemde op naam gestelde pas die recht geeft op een gratis zitplaats op de overdekte tribune en toegang tot de sponsorhome van DVS, waar de leden voor aanvang van de thuiswedstrijden worden verwelkomd. Ook tijdens de rust en na afloop van de wedstrijd zijn de businessclubleden welkom in het sponsorhome om met elkaar een hapje en een drankje te gebruiken. Tijdens het informele samenzijn kunnen waardevolle contacten worden gelegd, waarbij zich ongetwijfeld mogelijkheden voordoen om elkaar op zakelijk gebied ‘de bal toe te spelen’.

Gastspreker
In het sponsorhome hebben leden van de Businessclub ook regelmatig contact met de spelers en de trainer van het eerste elftal van DVS. Zo nu en dan wordt er een (bekende) gastspreker uitgenodigd die een voor iedereen interessant verhaal kan vertellen. Op gezette tijden kunnen de Businessclubleden een bedrijf van één van hen bezoeken en daar hun voordeel mee doen.

Geschiedenis DVS’33
Voor geïnteresseerden in de Businessclub van DVS’33 volgt nog een beknopte presentatie van de club ‘Door Vereniging Sterk’. In 1933 werd op de ledenvergaderingen van de Ermelose voetbalverenigingen Ajax en EFC besloten om als clubs de krachten te bundelen teneinde een grote en sterke voetbalvereniging in Ermelo gestalte te kunnen geven. Zo werd in augustus 1933 op ‘De Zolder’ boven stalhouderij Bakker de openingsvergadering gehouden van ‘Door Vereniging Sterk’. De club bespeelde het veld van Knevel aan de Heidelaan, de plaats waar nu de Scholengemeenschap De Driesprong staat. Na ook nog een tijdje achter Sonneheerdt te hebben gespeeld, verhuisde DVS in 1951 naar het Hamstra-terrein aan de Oude Nijkerkerweg en in 1963 werd aan de Sportlaan een nieuw complex betrokken. De club maakt nog steeds gebruik van deze locatie met dit verschil dat vorig jaar de gebouwen tegen de vlakte gingen en in november 1996 een compleet nieuw clubhuis werd geopend.

‘Terug naar de top’
DVS’33 was in de eerste twintig jaar van haar bestaan een toonaangevende vereniging in het zaterdagvoetbal samen met nu nog bekende clubs als DOVO, IJsselmeervogels, Huizen enzovoort. In de jaren vijftig werd DVS echter voorbij gestreefd door andere verenigingen en het duurde tot 1988 voordat de club weer op het hoogste amateurniveau mocht acteren. Daar wil DVS ook blijvend een plaatsje hebben en daarom was de degradatie uit de Hoofdklasse in 1996 een grote teleurstelling. ‘Terug naar de top’ is het credo waarmee de Ermelose voetbalclub het herwinnen van het Hoofdklasserschap probeert te bewerkstelligen.

Krachten bundelen
DVS’33 telt ongeveer 900 leden en zij wordt ‘gerund’ door zo’n 300 vrijwilligers. De 36 elftallen van de jeugdafdeling werden het afgelopen seizoen opgedeeld in 3 elftallen bij de A-junioren, 1 B-efltal, 5 C-elftallen, 1 dames-juniorenelftal, 7 D-elftallen, 10 E-teams en 9 F-teams. De senioren waren ondergebracht in 14 elftallen. De dames hierbij opgeteld brengt het totale aantal bij DVS op 51 teams; een compleet bedrijf. Dat verklaart meteen het grote aantal vrijwilligers dat nodig is en gelukkig ook te vinden is. Want door de krachten te bundelen doet de vereniging anno 1997 haar naam eer aan en is zij ‘Door Vereniging Sterk’.

Leden Businessclub
Inmiddels telt de Businessclub van DVS’33 de volgende leden: Transportbedrijf St. van den Brink & Zn., BV Van Panhuis badkamers, glaszetterbedrijf Grotenhuis, Vakschilders Ermelo, Kwalitaria ‘Onder de Linde’, Cevesin loodgietersbedrijf, dakdekkersbedrijf W. Esselink, loodgietersbedrijf Van de Hek, keurslager Jan van der Vlis, Deloitte & Touche, K.C. Drost, J.H.H. Bakker, Frits Müller Multy Interaction Design, Ploeger B.V., notariskantoor Pot & Koekoek, Bimo Bouw B.V., EP Paulus B.V., Veluwse Accountants Associatie, Jaap Boonen Tweewielers, notariskantoor Doorn, Gebr. Gijsbertsen, B&C Products, J.H. Speelman, Th.J. Wiedenhoff, fa. G.T. de Geijter en G. van den Tweel, Nijkerk. Het bestuur van de Stichting 2001 wordt gevormd door: K.A. Mollema, K.J. van Dorp, H. van den Berg, J.H.H. Bakker en C. van Panhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen