Jubileumfeest(je) FC Horst Ermelo: ‘Ze greep haar zo bij de staart’

“Ze greep haar zo bij de staart, en zij kreeg weer een schop onder de kont.” Legendarisch waren vanavond, maandag 19 juli, de verhalen die werden verteld op het 50-jarig jubileumfeest van FC Horst Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Huzarenstukje van Aalt Hijmissen
Ofwel een feestje, want door corona mocht het gouden jubileum niet grootschalig worden gevierd. Door de intieme setting echter en het mooie weer was het evenzogoed erg gezellig. Te meer door een chronologisch overzicht van de geschiedenis van 50 jaar FC Horst, een huzarenstukje van Aalt Hijmissen die dit had verbeeld met fotobehang aan de wand van krantenknipsels tot elftalfoto’s, en van de eerste voetbalschoen tot voetbaltas.

Nog steeds schik
En juist die tijdlijn zorgde voor de meest prachtige verhalen uit de oude doos. Zo verhaalde Jannie over haar tijd dat zij deel uitmaakte van het eerste dameselftal dat bij FC Horst werd opgericht in 1971. Ook het ‘staart en schop’ verhaal. Bovendien heeft ze er tot op de dag van vandaag nog schik van dat het dameselftal dat een half jaar later werd opgericht dan het mannenelftal, toch nog eerder kampioen werd. “Een dameselftal was bovendien uniek in die tijd, ons elftal had dan ook veel mannelijke supporters.”

‘Snotneus’
Ook Evert Renden was onder de indruk van de inzet van Aalt Hijmissen. Hij wees naar een foto van Gert van Winkoop die prominent de tijdlijn siert. Een man die als voorzitter heel belangrijk is geweest voor FC Horst. “Hij kwam hier bij wijze van als ‘snotneus’ binnen, en is maar liefst 26 jaar voorzitter geweest van FC Horst. Zelf ben ik in zijn tijd 22 jaar vicevoorzitter geweest.”

Reünie
Of was het een reünie, zo beleefde Evert het jubileumfeestje. “In de laatste anderhalf jaar ben ik hier maar 3 keer geweest door corona. Want als je geen functie van leider of trainer had, mocht je hier niet komen.”

Wijn voor de sponsoren
Ook de sponsoren van FC Horst deelden mee in de feestvreugde, zij het op een andere manier, maar minstens zo attent. “Met 4 groepen van 2 man elk hebben wij vandaag alle sponsoren bezocht”, vertelde Erik Kok, “en ze een pakketje met 2 flessen wijn gegeven. Dit om ze te bedanken voor al hun support.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen