Kijk nou eens: een piepjonge Aalt Hijmissen als kunstenaar bij jubileum van FC Horst

FC Horst voorzitter Gert van Winkoop en kunstenaar Aalt Hijmissen.
FC Horst voorzitter Gert van Winkoop en kunstenaar Aalt Hijmissen.
Foto: archief Jan de Roo

De 91e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen’ uit de oude doos is een artikel van donderdag 19 september 1996 over de activiteiten rond het 25-jarig bestaan van voetbalvereniging FC Horst het weekend daarvoor. Dit jubileum werd uitgebreid gevierd in tegenstelling tot het 50-jarig jubileum dat in 2021 op het programma stond. Door alle Corona-perikelen zijn diverse activiteiten uitgesteld, maar er zal zeker nog aandacht geschonken worden aan deze mijlpaal in de geschiedenis van FC Horst.

Door Bram Burggraaff.

FC Horst heeft het afgelopen weekend op uitbundige wijze het 25-jarig bestaan gevierd. Op vrijdagavond werd een receptie gehouden en zaterdag waren er de hele dag allerlei activiteiten voor jong en oud op sportpark ‘De Adelaar’. De feestelijkheden werden zaterdagavond afgesloten met een grote feestavond.

Alleen maar beter geworden
De receptie op vrijdagavond werd uitstekend bezocht. Vertegenwoordigers van de gemeente Ermelo, de KNVB, bestuursleden van verenigingen uit de regio en daarbuiten, sponsors en andere belangstellenden zorgden voor een gezellige ambiance in het overvolle clubhuis van de vereniging. Voorzitter Gert van Winkoop blikte terug op ’25 jaar FC Horst’. Vervolgens feliciteerde wethouder Tromp de vereniging met het jubileum. Hij noemde FC Horst een vereniging die in de loop der jaren alleen maar beter geworden is. Ook ging hij in op de belangrijke rol die het damesvoetbal altijd heeft gespeeld bij FC Horst.

Mooie vlag
De heer Tromp overhandigde namens de gemeente Ermelo een cadeau voor de vereniging. Namens de KNVB sprak de heer Van Arnhem. Hij benadrukte dat de KNVB zeer veel belang hecht aan de binding tussen de clubs en de bond, ook na de herstructurering. Namens het bestuur van de KNVB, district midden overhandigde hij een mooie vlag.

Humoristische speech
De voorzitter van DVS’33 Ermelo, de heer Gert Spijker sloot de rij sprekers. In een humoristische speech nam hij zijn toehoorders mee naar het jaar 2021, waarna FC Horst het 50-jarig bestaan hoopt vieren. Tot slot complimenteerde Spijker FC Horst met de prestaties, organisatie en de accommodatie die in de loop der jaren werd gerealiseerd en bedankte de plaatsgenoot voor de vriendschap en gastvrijheid.

Ermelose kunstenaar Aalt Hijmissen
FC Horst kreeg van één van de leden, de Ermelose kunstenaar Aalt Hijmissen een schitterend houtsnijwerk aangeboden. Deze fraaie wanddecoratie (waarvan het onderdeel ‘De Adelaar’ anno 2021 nog steeds een prominente plaats heeft in het clubhuis van FC Horst) laat een voetballer zien die een doelpunt scoort met daarboven het logo van FC Horst. Aalt Hijmissen begint steeds meer bekendheid te krijgen, vanwege de opmerkelijke kwaliteit van zijn werk. Zo maakte hij al een groot aantal Bijbelse taferelen, waarvan er één te bewonderen is in de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Voorhof. Voor zijn houtsnijwerk gebruikt hij meestal lindehout. Het werk van Aalt Hijmissen was op 6 oktober 1996 te bewonderen op ‘De Open Dag Hout’ in de Martinihal te Groningen.

Muhren & Muhren
Op zaterdag was er een sport- en speldag voor alle leden van FC Horst. De jongste jeugd werkte een spelcircuit af en vermaakte zich op springkussens. Voor de wat oudere jeugd was er de bekende voetbalclinic van Gerrie en Arnold Muhren. De oud-internationals beschikken nog steeds over een fabelachtige techniek. Onder leiding van de sympathieke broers, bijgestaan door een aantal vrijwilligers werd een spelcircuit afgewerkt, waar de 47 deelnemers zichtbaar van genoten. Gerco v. d. Brink werd de winnaar bij het ‘bal hooghouden’ en André Bruin Slot won bij het penalty-schieten. Na het bekijken van een videofilm kregen alle deelnemers een t-shirt en een diploma uitgereikt. De oudere jeugd en de senioren waren actief bij een mini-voetbaltoernooi.

Gouden spelden
’s Avonds zat de kantine stampvol tijdens de grote, swingende feestavond. Voorzitter Gert van Winkoop reikte vijf gouden spelden uit aan Johan van Beek, Peter van de Mheen, Maas Hop, Hartger van Nijhuis en Gerrit van Dam, die allen 25 jaar lid zijn van FC Horst. De jubileumactiviteiten worden in oktober afgesloten met een boottocht voor (oud-)bestuursleden naar Urk en Enkhuizen.

Het ‘gewone’ voetballeven
Zaterdag gaat het ‘gewone’ voetballeven weer van start bij FC Horst. Tegen Zuidvogels opende de ploeg van Ety Jansen het seizoen thuis met een 1-1 gelijkspel. Eenzelfde resultaat werd behaald in de uitwedstrijd tegen Advendo. Voor komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Roda’46 op het programma. De club uit Leusden is een oude bekende, want Roda maakte ongeveer gelijk met FC Horst een zeer succesvolle periode mee, die beide clubs op het huidige, hoge tweedeklasser niveau bracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen