Bas West is nieuwe koploper bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo

Dirk van Setten (links) verliest de koppositie aan Bas West.
Foto: archief

In de zestiende ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) dinsdagavond 30 maart, troffen koploper Dirk van Setten en nummer twee Bas West elkaar. Dirk offerde te optimistisch een zwarte pion, waarna Bas overtuigend toesloeg.

Van Bram Burggraaff.

Nipt
Dankzij deze overwinning neemt West nipt de koppositie over. Gerard de Hoop, de nummer vier van de ranglijst kwam met wit moeilijk te staan tegen nummer drie Onno Wolters. Die wist echter niet door te drukken en zijn voordeel verzandde.

Lange strijd
Na nog zo’n 25 zetten in evenwichtige stelling, werd tot remise besloten. Ralf van den Burg werd door het witte leger van Olaf Vlieger langzaam maar zeker van het bord gespeeld. De strijd was lang, maar eenzijdig en Olaf won.

Dreigend
Henri Bosch strafte de eerste fout van Henk van Rijssen niet af, maar won daarna overtuigend met de witte stukken. Henk Miedema overzag dat Sape zijn stukken al snel zeer dreigend had opgesteld en ging pardoes mat. Willem Booy offerde onbedoeld een zwart paard en daarna een dame, waarna Ferry Lunek uiteraard won.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden