DVS’33 na winst op WHC koploper: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

DVS’33 gaat ondanks 1-1 gelijkspel thuis tegen Capelle als koploper de winterstop in.

In de 64e aflevering van de ‘sportartikelen uit de oude doos’ verslagen in 2 delen van de wedstrijden die DVS’33 speelde tegen GVVV (19-11-1994) en WHC (3-12-1994) en een impressie van de duel tegen Capelle (10-12-1994). DVS deed het in die periode uitstekend onder leiding van de nieuwe trainer Steef van de Oosterkamp en was koploper in de eerste klasse B, het hoogste amateurniveau op dat moment. Vandaag deel 2: Het verslag van de wedstrijd WHC – DVS’33 en een impressie van de wedstrijd DVS’33 – Capelle. Klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Met een 0-1 overwinning op WHC in Wezep heeft DVS’33 revanche genomen voor de grote nederlaag, die het de week daarvoor leed tegen DOVO. Tevens werd de koppositie in de eerste klasse B overgenomen van Rozenburg, dat bij een 1-0 achterstand de wedstrijd tegen Kozakken Boys gestaakt zag. In de tweede helft van dat duel werd eerst de scheidsrechter onwel en liep vervolgens diens vervanger, de grensrechter een zweepslag op. Mede-concurrent Achilles Veen kwam tegen hekkensluiter Excelsior Maassluis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. DVS voert nu de ranglijst aan met 16 punten uit 12 wedstrijden, één punt meer dan Rozenburg en Achilles Veen.

Sterke start
Met Mattias Visser voor de geschorste Abel van Willigen startte DVS sterk. Al in de vijfde minuut kwamen de Ermeloërs op voorsprong. Aanvoerder Herman Kok kopte een voorzet van Ernst Ligthart door naar Mattias Visser, die van dichtbij de uitstekende keeper Gerard van Boven kansloos liet: 0-1. DVS bleef de betere ploeg en met de uitstekend spelende vrije verdediger Jan van den Berg kwam de Ermelose defensie nauwelijks in gevaar. De bezoekers kregen zelf wel kansen; in de 24e minuut werd een gevaarlijke inzet van Hassan el Makrini tot corner verwerkt, in de 41e minuut keerde de WHC-doelman Van Boven een kopbal van Jan van den Berg en op slag van rust redde de keeper van de thuisploeg bij een inzet van El Makrini.

Buitenspel
In de tweede helft verzuimde DVS in een vroeg stadium het karwei af te maken, toen Mattias Visser en Hassan el Makrini niet profiteerden van de geboden ruimte. In de 70e minuut had de Ermelose ploeg pech, toen Visser uit een voorzet van El Makrini de paal raakte. Een minuut later ontsnapten de gasten ternauwernood aan de gelijkmaker. Nadat scheidsrechter Dijkema eerst naar het midden had gewezen, keurde hij vervolgens de treffer van WHC af op advies van de grensrechter die had gevlagd voor buitenspel. Met de invallers Hugo Venus voor Ernst Ligthart en Paul Hartenberg voor Mattias Visser bleef de stand ongewijzigd en kon DVS met zijn vierde uitoverwinning huiswaarts keren.

Capelle
DVS speelde de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Capelle; het werd een moeizaam 1-1 gelijkspel. Een zeer verdedigend Capelle was kort na rust op een 0-1 voorsprong gekomen door een schitterende afstandsschot van Jurgen van Hattum. Twee minuten voor tijd kopte linksachter André Burggraaf uit een voorzet van Arie Eelsing bij de tweede paal de bevrijdende 1-1 gelijkmaker binnen. Toen de balans na afloop van de wedstrijd werd opgemaakt, was er ondanks het matige spel vooral tevredenheid bij de Ermelose eersteklasser. Wie had er voor aanvang van de competitie durven voorspellen, dat DVS met 17 punten uit 13 wedstrijden als koploper de winterstop in zou gaan? De koppositie moet na zaterdag wel gedeeld worden met Achilles Veen, dat een knappe 4-1 overwinning behaalde op GVVV.

Vierhonderdste jeugdlid
Voorafgaand aan de wedstrijd DVS – Capelle werd het vierhonderdste jeugdlid van DVS’33 welkom geheten. De 6-jarige Robin Wildeman werd door voorzitter Gert Spijker en de jeugdcommissie in het zonnetje gezet. Robin gaat deel uitmaken van DVS F5. De jeugdafdeling neemt inmiddels met maar liefst 35 teams deel aan de competitie.