FC Horst te sterk voor DVS en VVOG: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

FC Horst wint van DVS'33 en VVOG.

In de 63e aflevering van de ‘sportartikelen uit de oude doos’ een verslag van het ING-nederlagentoernooi van donderdag 18 augustus 1994. FC Horst heeft in de historie van de vereniging niet zo heel veel wedstrijden gespeeld tegen de ‘grote broers’ DVS’33 en VVOG, laat staan gewonnen. Dat lukte de Ermelose derdeklasser, die op dat moment twee klassen lager speelde dan DVS en VVOG, wel tijdens het eigen nederlagentoernooi in de voorbereiding op het seizoen 1994-1995.

Door Bram Burggraaff.

FC Horst heeft in het eigen ING-nederlagentoernooi verrassende overwinningen behaald tegen DVS’33 (4-3) en VVOG (4-2). In het begin van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Ermelose eersteklasser, die dankzij twee doelpunten van Arjen Schepers een 0-2 voorsprong nam. Kort voor rust bracht Andries Hofman met een afstandsschot de thuisploeg terug in de wedstrijd: 1-2. Een kwartier na de pauze leek Ernst Ligthart orde op zaken te stellen door 1-3 aan te tekenen voor DVS. Het laatste half uur was helemaal voor FC Horst. Eerst zorgde Albert Westhuis voor de 2-3. Vervolgens scoorde Albert van Nijhuis de gelijkmaker en vlak voor tijd zelfs de winnende treffer: 4-3. Het 16-jarige FC Horst-talent was na afloop van de wedstrijd nog zo beduusd over zijn twee treffers, dat hij niet veel meer kon uitbrengen dan: “Het is ongelooflijk.’’

VVOG
Afgelopen maandag moest VVOG het onderspit delven tegen FC Horst. De sterk spelende Harderwijkers leken in de eerste helft op een eenvoudige overwinning af te stevenen. Henri Brink en Marcel de Haan zorgden voor een 0-2 ruststand. FC Horst toonde opnieuw veerkracht en kwam in de tweede helft door twee doelpunten van Henk Lubbersen langszij (2-2). VVOG, dat afgelopen zaterdag nog imponeerde tijdens de finale van het OWIOS-toernooi middels een 8-0 overwinning tegen PEC Zwolle 2, bleef tegen de Ermelose derdeklasser het antwoord schuldig. De absolute uitblinker bij FC Horst, Henk Lubbersen stelde achtereenvolgens Albert Westhuis en Evert van de Kamp in staat 3-2 en 4-2 aan te tekenen en raakte zelf met een wonderschone lob de lat. Als de Ermeloërs in het laatste kwartier iets scherper waren geweest, zou de overwinning voor de thuisploeg nog hoger uitgevallen zijn. Na afloop werd bij VVOG de oorzaak van het verlies alleen gezocht in het falen van het eigen team, waarbij men voorbij ging aan het uitstekende spel van FC Horst.

JANSEN Beveiliging & Elektro: U zoekt een allround installatiebedrijf? Bedrijven, overheden en particulieren schakelen ons graag in!

Spakenburg
In de eerste wedstrijd van het ING-nederlagentoernooi speelde FC Horst vorige week zaterdag tegen het gerenommeerde Spakenburg. De Ermelose ploeg liet zich in het begin van de wedstrijd verrassen en stond al snel met 0-3 achter. Na een half uur kreeg de thuisploeg weer enigszins aansluiting door een doelpunt van de van DVS overgekomen Jacco Bonestro. Net voor het verstrijken van de eerste helft herstelde Spakenburg echter de marge door 1-4 te scoren. In de tweede helft wist FC Horst nog terug te komen tot 2-4 door een doelpunt van Albert Westhuis, maar slaagde er niet in de voorsprong van Spakenburg daadwerkelijk te bedreigen. Dat werd nog eens benadrukt door een doelpunt van de gasten, waarmee de eindstand op 2-5 bepaald werd.

Lunteren
De derde wedstrijd in het kader van het ING-nederlagentoernooi speelde FC Horst afgelopen zaterdag tegen eersteklasser Lunteren. Na het goede spel tegen DVS leek het vuur bij de thuisploeg enigszins gedoofd. De rust ging dan ook in met een 0-3 achterstand. In de tweede helft leken de Ermeloërs terug te komen. Een voorzet van Henk Lubbersen vanaf de rechterkant werd door Evert van de Kamp in één keer schitterend ingeschoten. Het technisch vaardige Lunteren liet zich echter niet verrassen en liep uit naar 1-5. Kort voor tijd bepaalde Henk Lubbersen de eindstand op 2-5.