FC Horst thuis al 25 wedstrijden ongeslagen: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

FC Horst is begin jaren negentig van de vorige eeuw bezig aan een ongekende opmars in het zaterdag amateurvoetbal. Vanuit de eerste klasse onderafdeling promoveerde de Ermelose voetbalvereniging uit buurtschap Horst in enkele jaren naar de zaterdag derde klasse KNVB. FC Horst bleef in tussen 1991 en 1994 in maar liefst 25 thuisduels in de competitie ongeslagen. Op 12 maart 1994 werd op eigen terrein met 2-0 gewonnen van Eemdijk, waardoor de Horstenaren mede-koploper werden.

Aflevering 52 van Ermelose sportartikelen uit de oude doos, door Bram Burggraaff.

FC Horst is dankzij een 2-0 overwinning op Eemdijk voor de vijfentwintigste thuiswedstrijd op rij ongeslagen gebleven. Deze unieke serie begon na het met 1-0 verloren duel tegen VOP uit Amersfoort op 23 november 1991. De ongeslagen status hing overigens de laatste weken wel aan een zijden draadje. De Ermelose ploeg wordt momenteel geplaagd door blessures van de basisspelers Henk Lubbersen, Michiel Jansen en Jan Hogt. Voor de wedstrijd tegen Eemdijk werd er zelfs een beroep gedaan op Egbert Hijmissen, die onlangs afscheid nam van het eerste elftal. Henk Vriesema, terug na een schorsing, werd evenals tegen CSW de matchwinnaar door beide treffers voor zijn rekening te nemen. Met 20 punten uit 15 wedstrijden is FC Horst nu op gelijke hoogte gekomen met koploper Roda’46, dat niet in actie kwam vanwege het overlijden van een speler van tegenstander Desto.

Uitstekend keepende Arnold Jansen
FC Horst begon flitsend aan de wedstrijd met een pegel van Henk Vriesema op de paal. Eemdijk nam vervolgens het initiatief over, maar verder dan enkele afstandsschoten kwam de tegenstander niet. De thuisploeg ontsnapte halverwege de eerste helft aan een achterstand, toen de uitstekend keepende Arnold Jansen een terugspeelbal van John Dooyewaard ternauwernood op de lijn kon keren. In de 44e minuut verlengde Albert Westhuis een vrije trap van Arnold Loedeman, waarna Henk Vriesema de bal keihard binnenschoot: 1-0.

Geluk
In de tweede helft kreeg FC Horst het moeilijk. Het nodige geluk en doelman Arnold Jansen stonden echter de gelijkmaker in de weg. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd viel de beslissing. Een corner van Martin Kamp leidde tot een onoverzichtelijke situatie voor het Eemdijkse doel, waarvan Henk Vriesema profiteerde door de beslissende 2-0 in te schieten. FC Horst trainer Jan Westerhof: ,,Gelukkig was het voetbal weer terug. Henk Vriesema zorgde voor meer dreiging. We zijn de laatste twee wedstrijden ondanks de vele invallers toch nog goed doorgekomen.

Beursbengels
FC Horst speelt komende zaterdag in Amsterdam tegen het technisch vaardige Beursbengels. Thuis wonnen de Ermeloërs na een spectaculaire wedstrijd met 4-3. Afgelopen zaterdag behaalde de ploeg uit Amsterdam een 0-2 overwinning in en tegen Stroe.