FC Horst doet het goed in de competitie: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

De Ermelose voetbalvereniging FC Horst doet het goed in het seizoen 1993-1994. Het naar de derde klasse gepromoveerde FC Horst draait mee in de top en verslaat op zaterdag 22 januari 1994 koploper Roda’46 uit Leusden met 3-1.

Door Bram Burggraaff.

FC Horst blijft het uitstekend doen als debutant in de derde klasse. Afgelopen zaterdag werd koploper Roda’46 met een verdiende 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. De Ermelose ploeg is nu in punten gelijk gekomen met de Leusdenaren, beide ploegen hebben in 12 wedstrijden 17 punten verzameld. In de tweede periode gaat FC Horst aan de leiding met 8 punten uit 4 duels.

Hoofdrol voor Henk Vriesema
De thuisploeg moest het doen zonder de geblesseerde Henk Lubbersen, die mogelijk een hernia heeft. De gasten begonnen goed en speelden veelal op de helft van de tegenstander. Al gauw bleek echter dat FC Horst bij uitvallen veel gevaarlijker was. Wederom was er een hoofdrol weggelegd voor Henk Vriesema, die op links zijn directe tegenstander keer op keer te snel af was.

Voorsprong
In de 22e minuut kwamen de Horstenaren op een 1-0 voorsprong. Evert van de Kamp schoot van buiten het strafschopgebied hard in en de bal belandde via een tegenstander met een schitterende boog in het Roda-doel. Nog voor rust bouwde FC Horst de voorsprong uit. Henk Vriesema bereikte vanaf links Albert Westhuis, die van dichtbij de 2-0 binnenschoot.

Slagvaardige spits
In de tweede helft creëerde ondanks een veldoverwicht nauwelijks kansen. In de 70e minuut werd het duel beslist; de slagvaardige spits Albert Westhuis zorgde met zijn tweede treffer voor 3-0. Roda kwam in de 82e minuut door een doelpunt van John Jansen nog terug tot 3-1.

Petje af
FC Horst-trainer Jan Westerhof: “In de eerste helft hebben we organisatorisch heel sterk gespeeld. Met name voor Ronald van de Kamp neem ik mijn petje af. Henk Vriesema was de absolute uitblinker. In de tweede helft lieten we Roda komen en wachtten we onze kans af.’’