DVS’33 Ermelo zit in de hoek waar de klappen vallen

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 3 oktober de uitwedstrijd tegen Odin’59, dat met 0 punten uit 2 duels hekkensluiter was, met 3-2 verloren. De Ermelose derde divisionist is inmiddels gezakt naar de 14e plaats van de ranglijst met 4 punten uit 5 duels.

Door Bram Burggraaff, met foto’s van Theo Aalten.

Balbezit
DVS’33 Ermelo had in de eerste helft zo’n 65% balbezit en kreeg ook een aantal kansen. De gasten mochten het spel maken en Odin’59 loerde op de counter. In de 18e minuut sloot Benjamin Roemeon een individuele actie af met een schot, dat nog net tot corner verwerkt kon worden de Heemkerkse keeper Joost Meendering.

Geblokt
In de 22e minuut werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk, toen Ahmed Al Mahdi net naast schoot. Enkele minuten later legde Benjamin Roemeon de bal breed op de vrijstaande Quincy Veenhof, maar diens schot kon nog net geblokt worden door een verdediger van Odin.

Onverwachts
In de 35e minuut ging een inzet van Coen Vloedgraven rakelings over. Een vrije trap van Quincy Veenhof in de 44e minuut werd met moeite onschadelijk gemaakt door de Odin-keeper. Op slag van rust viel totaal onverwachts een treffer aan de andere kant.

Zwabberende bal
Lars Boekel nam een vrije trap vanaf ruim dertig meter. Thodorie Velanas, die de geblesseerde doelman Daan Huiskamp verving, verkeek zich op de zwabberende bal, die door zijn graaiende handen in het DVS-doel verdween:1-0.

Binnen vijf minuten
Na rust wist DVS’33 de achterstand binnen vijf minuten om te buigen in een 1-2 voorsprong. In de 48e minuut schoot Benjamin Roemeon de gelijkmaker binnen uit een voorzet van Olivier Pilon, die twee minuten later zelf de 1-2 inkopte.

Slotoffensief
Odin’59 kwam in de 57e minuut langszij, toen Thomas de Vries de 2-2 gelijkmaker scoorde. Met nog een kwartier te spelen, kwam de thuisploeg op een 3-2 voorsprong door een treffer van Ahmed Al Mahdi. De Ermelose ploeg probeerde met een slotoffensief nog een punt in de wacht te slepen. In de extra tijd schoot invaller Stef Nijland van afstand rakelings naast en even later kopte Olivier Pilon uit een voorzet van diezelfde Nijland van dichtbij net naast.

Zaterdag
Komende zaterdag 10 oktober staat de thuiswedstrijd tegen VVOG op het programma. Ook de ploeg uit Harderwijk heeft het moeilijk. Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen Sportlust’46 met 0-2 verloren. VVOG staat op de 13e plaats van de ranglijst met 4 punten, evenveel als DVS. Door de afgelasting van de uitwedstrijd tegen Ajax, speelden de Harderwijkers slechts vier duels.

Helaas mag er ook bij deze altijd spraakmakende derby geen publiek aanwezig zijn, vanwege de Coronamaatregelen. De Ermelose en Harderwijkse fans zullen het daarom moeten doen met de livestream van deze wedstrijd.