FC Horst Ermelo moet in slotminuut buigen voor sterk Batavia’90

Youri Kwakkel viel na rust goed in bij FC Horst.

FC Horst heeft zaterdag 26 september in Lelystad met 2-1 verloren van een zeer sterk Batavia’90. Toch konden de oranjehemden met opgeheven hoofd het veld verlaten, want zij kwamen uitstekend voor de dag en moesten pas in de slotminuut buigen voor de ervaren ploeg uit Lelystad, die zeker als kampioenskandidaat gezien moet worden. FC Horst zakte naar de vijfde plaats op de ranglijst met 3 punten uit 2 duels.

Door Bram Burggraaff.

Al in de derde minuut
FC Horst kwam flitsend uit de startblokken en opende al in de derde minuut de score. Een voorzet van Thijs Kranenburg vanaf de rechtervleugel werd ingekopt door de mee opgekomen Paul van Prehn: 0-1. Batavia’90 wilde de schade zo snel mogelijk herstellen, maar de compact spelende Ermelose ploeg gaf nauwelijks iets weg.

Gelijkmaker
Batavia’90 begon goed aan de tweede helft en scoorde in de 47e minuut de 1-1 gelijkmaker, toen uit een indirecte vrije trap de bal werd ingekopt. Hierna kreeg FC Horst het moeilijk, maar het had verdedigend de zaken goed onder controle. Bovendien was de Ermelose ploeg zelf zeer gevaarlijk bij uitvallen.

Afstandsschot
Peter v.d. Horst kwam alleen voor de keeper, maar schoot te zwak in, een inzet van Thijs Kranenburg ging rakelings voorlangs en Lars van Wetering was in de slotfase dichtbij de winnende treffer. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in de slotminuut scoorde Batavia’90 alsnog de winnende 2-1 met een afstandsschot vanaf ruim 20 meter.

Vier talentvolle jonge spelers
Naast teleurstelling was er ook tevredenheid bij de Ermelose ploeg met maar liefst vier talentvolle jonge spelers uit de eigen opleiding in de selectie: Youri Kwakkel (19 jaar), Mark v.d. Bosch (18 jaar), Mees v.d. Kuil en Jorran van de Kuilen (beiden 17 jaar).

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen AVW’66 op het programma. De ploeg uit Westervoort begon de competitie met een 2-1 nederlaag bij Lunteren en speelde afgelopen zaterdag thuis met 2-2 gelijk tegen Lelystad’67. AVW’67 bezet met 1 punt uit 2 wedstrijden de elfde plaats op de ranglijst.