Deel 2 GV Sparta viert 80e verjaardag: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

Nederlands Kampioen Eveline van de Rovaart in actie.
Foto: Gescande foto: Fotostudio Merjenburgh

In de 39e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een verslag in 2 delen van het jubileumfeest ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van gymnastiekvereniging Sparta op zaterdag 12 juni 1993 in sporthal Calluna. Vandaag deel 2. Klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Het middagprogramma van de jubileumshow bestond over het algemeen uit demonstraties van de grote jeugdige meisjes- en jongens recreatiegroepen, die op eigen wijze uitdrukking aan het centrale thema ‘Landen’ gaven. Het geheel was goed verzorgd en liet een zeer afwisselend programma zien van gymnastiek, trampolinespringen, ritmische sport- en jazzgymnastiek. Ook in het avondprogramma werd een scala van nummers afwisselend door de verschillende afdelingen verzorgd.

Hoogtepunten
Hoogtepunten waren de optredens van de kersverse Nederlandse Kampioenen Astrid Kosters (ritmische sport gymnastiek) en Evelien van de Rovaart en Marjan Lemmers (trampolinespringen). De demonstraties van het damesturnen waren goed in het programma verweven. Ook zorgden de dames voor een perfecte demonstratie Acrogymnastiek, die choreografisch knap in elkaar zat. Ook de afdeling Aerobic was vertegenwoordigd met dames, die een optreden verzorgden onder het motto ‘Work that body’. Verder kon men genieten van prima optredens van de sterk vertegenwoordigde afdeling Jazz-gymnastiek, die ook tekende voor het slotnummer met een ‘echte’ Michael Jackson. Dankzij licht, geluid en rookeffecten werd het een ware happening op muziek van Jacksons ‘Heal the world’. Hiermee werd afscheid genomen van deze marathonuitvoering, waarin Sparta liet zien een moderne vereniging te zijn, die groot is in de breedte en sterk is in de top.

Bloemenhulde
De Bloemenhulde, perfect getimed voor het slotnummer, was een terechte hommage van het bestuur van Sparta aan de leiding en de leden, die veel werk hadden verzet voor deze geweldige jubileumshow. Astrid Kosters is verleden week Nederlands kampioene Ritmische Sport Gymnastiek geworden. In de Utrechtse Catharijnehal eindigde de zeventienjarige Sparta-atlete bij de meerkamp op de eerste plaats met een puntenscore van 35.467 op de onderdelen hoepel, bal, knots en lint. Bij de onderdeelfinale op zondag eindigde de Ermelose Sportvrouw van het jaar 1992 bij de onderdelen hoepel en bal op de tweede plaats, met de knots werd zij eerste en met het lint eindigde zij op de zesde plaats.

Trampoline-springen 
Bij het Nederlands Kampioenschap B- em C-springers in Heerenveen eindigde de 10-jarige Eveline van de Rovaart verleden week zaterdag op de eerste plaats. Met een puntentotaal van 75,80 werd zij Nederlands Kampioene bij de meisjes. Een tweede plaats was er voor de 11-jarige Marjan Lemmen. Bij het meisjes synchroonspringen behaalden Eveline en Marjan samen de eerste plaats. GV Sparta heeft een grote traditie voor wat betreft het trampolinespringen. Zo werden de Ermelose Marja van Diermen en Jacqueline de Ruiter op 15 mei 1982 wereldkampioen bij het synchroon springen. Met de talenten van dit moment kan Sparta de toekomst weer hoopvol tegemoet zien.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden