GV Sparta viert 80e verjaardag: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

Nederlands Kampioene RSG Astrid Kosters.
Foto: Gescande foto: Fotostudio Merjenburgh

In de 39e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een verslag in 2 delen van het jubileumfeest ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van gymnastiekvereniging Sparta op zaterdag 12 juni 1993 in sporthal Calluna. Vandaag deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Genieten
Sparta hield afgelopen zaterdag een jubileumuitvoering in verband met het 80-jarig bestaan van de Ermelose gymnastiekvereniging. Het was een flitsende show met veel vaart, waarvan iedereen enorm heeft genoten. GV Sparta is er in geslaagd met twee evenementen op één dag door een perfecte timing en een prima organisatie, het talrijke publiek van begin tot eind te boeien. Het vele werk achter de schermen bleek uit de fraaie kleding en opmaak van de verschillende gymnastische groepen, die aan dit evenement deelnamen. De uitvoering in sporthal Calluna, die voor deze gelegenheid was omgetoverd in een theater met professionele geluid- en lichtbegeleiding, begon zaterdagmiddag om 14.00 uur en kreeg een vervolg in de avonduren. Namens de gemeente Ermelose was de wethouder van sportzaken, dhr. A Strijbos met zijn echtgenote aanwezig.

Decor
Het decor bestond uit twintig meter lange coulissen, fraai versierd met vele prachtige planten, belangeloos ter beschikking gesteld door Koping Flora. Het spektakel duurde zeven uur, waarbij de aan- en afvoer van de toestellen zo snel gebeurde, dat het publiek zich geen moment hoefde te vervelen. Om alles goed uit de verf te laten komen, had het Sparta-bestuur besloten om de uitvoering te splitsen in twee delen, waardoor de deelnemers ook in de gelegenheid waren om de uitvoering vanuit de zaal mee te beleven. Als thema had de vereniging voor ‘Landen’ gekozen, wat om het openingsnummer van beide voorstellingen goed tot uitdrukking werd gebracht. Op muziek van Mecano met het nummer 1917 werd een grote bol op originele wijze de ‘werkvloer’ opgedragen, waarna de verschillende afdelingen korte, goed in elkaar overlopende demonstraties gaven en tenslotte de bol beplakten met de werelddelen, waarna deze naar boven werd gehesen en de hele uitvoering deel uitmaakte van het decor.

Voor alle leeftijden
Dat gymnastiek niet aan leeftijd gebonden is, kwam in het geboden programma goed naar voren. Zo werd in het middagprogramma een nummer verzorgd door de allerkleinste gymnasten, die samen met hun moeders in een circusachtig decor hun kunnen demonstreerden en een vertederende indruk bij het publiek achterlieten. In het avondprogramma was het andere uiterste van de vereniging vertegenwoordigd, de 55-plussers die het thema van de uitvoering op vlotte marsmuziek en met kleurige vlaggen middels hun Senior Street Parade tot uitdrukking brachten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden