Zeer geslaagde reünie bij DVS’33: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

Oud-leden van DVS’33.
Foto: Gescande foto: Fotostudio Merjenburgh

In de 38e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos een artikel over de viering bij DVS’33 Ermelo van het zestigjarig jubileum in 1993. In deel 2 een verslag van de reünie, die gehouden werd op zaterdag 16 juni 1993. Klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

De reünie, die afgelopen zaterdag werd gehouden bij DVS’33 in verband met het 60-jarig bestaan, is een groot succes geworden. Ruim 225 aanwezigen zorgden voor een gezellige ambiance in het clubhuis van de jubilerende vereniging. Vele leden en oud-leden uit Ermelo en ver daarbuiten waren op de reünie afgekomen en haalden met elkaar oude herinneringen op. Er waren diverse oud-spelers aanwezig, die in en net na de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakten van het eerste elftal van DVS. Het waren de heren G.J. Boks, D. Broekhuizen, H. Gewald, W. van Herpen, W. Bosman, Ch. v.d. Geest, C. den Herder, J. de Gier, M. Wassink, J. Kok en A. v.d. Geest (samen met Joop van Zoelen ook deel uitmakend van het eerste elftal in het oprichtingsjaar 1933).

Anekdotes
Joop Bakker, oud-voorzitter van DVS en lid van de jubileumcommissie, verwelkomde de aanwezigen en vertelde in de loop van de dag een aantal leuke anekdotes uit het rijke verleden van de club. De huidige voorzitter Gert Spijker richtte een speciaal woord van welkom tot de ereleden en de oud-voorzitters. Er werd één minuut stilte in acht genomen voor de DVS-leden die in de loop der jaren overleden zijn. Daarna sprak de voorzitter over het ontstaan van de vereniging in 1933 door de samensmelting van twee Ermelose voetbalverenigingen: Ajax en EFC. Gert Spijker: “Door de jaren heen veranderde de gehele ambiance rond het voetballen. DVS, anno 1993, is een vereniging in de Ermelose samenleving, die niet met weg te denken is en een buitengewoon nuttige functie vervult. Dit zullen we voortdurend moeten uitdragen, want de overheid heeft er bij haar beleidsvoering wel eens moeite mee dit belang volledig te onderschrijven. DVS’33 telt momenteel 750 leden en beschikt over 16 senioren-elftallen, 23 jeugdteams, 2 dames/meisjesteams en trimclub Keep Fit. Binnen DVS zijn de sportieve prestaties heel belangrijk, zeker de laatste jaren, maar heeft ook het recreatievoetbal een volwaardige plaats. Dit alles in een sfeer van gezelligheid en vriendschap.

Hoogtepunten
Hoogtepunten uit het DVS-verleden zijn: De kampioenschappen in 1943, 1948, 1963, 1979, 1980, 1985, 1986 en 1988. In het seizoen 1987-1988 werd promotie naar de eerste klasse bereikt. Na de degradatie in 1990 keerde DVS in 1991 alweer terug naar de eerste klasse. In september 1993 beginnen de Ermeloërs aan hun vijfde seizoen op het hoogste niveau bij de zaterdagamateurs. In 1963 werd het huidige sportveldencomplex aan de Sportlaan in gebruik genomen. Tussen 1963 en 1978 is het clubgebouw in zijn huidige vorm tot stand gekomen. In 1983 kwam met een geweldige financiële injectie van supportersvereniging Geel-Zwart, de tribune tot stand”, aldus de DVS-preses.

Gemeente
Namens de gemeente was wethouder A. Strijbos aanwezig. In zijn toespraak ging hij in op de relatie tussen DVS’33 en de gemeente, de afgelopen 60 jaar. De verschillende locaties van de vereniging door de jaren heen passeerden de revue. Het veld van Knevel (meer een zandverstuiving), het terrein van Loedeman, het terrein van Hamstra en uiteindelijk de gemeentelijke velden achter het terrein van Sonneheerdt, te weten de huidige locatie aan de Sportlaan. Eén en ander ging gepaard met veel gemeentelijke subsidie. Wethouder Strijbos: “De afgelopen vier jaar heeft de DVS-accommodatie wederom zwaar onder druk gestaan, waarbij werd gesproken over het wel of niet verplaatsen naar de Oude Nijkerkerweg of De Zanderij. Maar gelukkig heeft de gemeenteraad in maart 1993 besloten dat DVS’33 op de huidige locatie kan blijven. Dit roept weer nieuwe problemen op in verband met de hoognodige renovatie, maar dat de gemeente er met de club zal uitkomen is zeker. We kunnen als gemeente trots zijn op een vereniging als DVS’33’’, aldus Strijbos. Na de toespraken was het tijd voor een aantal uren gezellig samenzijn en een maaltijd. De opgehangen foto’s en krantenknipsel werden uitgebreid bestudeerd en hielpen bij het ophalen van herinneringen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden