‘Doe Maar’ treedt op bij jarige DVS’33 Ermelo: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

Drumband ‘Doe Maar’ in 1993.
Foto: Gescande eigen foto

In de 38e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een artikel in 2 delen over de viering bij DVS’33 Ermelo van het zestigjarig jubileum in 1993. Vandaag in deel 1 de aankondiging van het feestprogramma dat op donderdag 22 april bekend gemaakt werd.

Door Bram Burggraaff.

‘Het andere Ajax en EFC’
DVS’33 bestaat op 1 september 1993 zestig jaar. De club ontstond uit een fusie tussen Ajax (het andere Ajax) en EFC (ook het andere EFC). DVS’33 neemt in het verenigingsleven in Ermelo een prominente plaats in. Inmiddels heeft het eerste elftal zijn positie in de eerste klasse, het hoogste niveau in het zaterdag-amateurvoetbal, veilig gesteld. Even dreigde dit seizoen degradatie, evenals in 1983 toen het 50-jarig jubileum werd gevierd. Tot opluchting van de spelers, technische leiding, bestuur en trouwe aanhang is dit gevaar inmiddels geweken.

Toekomst
De toekomst van DVS ziet er goed uit, want vanuit de jeugd staan talentvolle spelers te trappelen om een plaats in de selectie te veroveren. Gelukkig voor de vereniging is er ook duidelijkheid over de locatie, want de gemeente heeft de zekerheid gegeven, dat de club kan blijven spelen op het schitterende complex aan de Sportlaan. Hoewel de jarenlange onzekerheid het bestuur grote zorgen baart aangaande de gesteldheid van de accommodatie, gaat de vereniging toch het jubileum vieren. Financieel is er niet zoveel mogelijk, maar dankzij eigen activiteiten en hulp van sponsors heeft de feestcommissie toch een mooi feestprogramma kunnen vaststellen.

Festiviteiten
De festiviteiten starten op 26 april 1993 met een sponsorloop rond de velden van het DVS-complex. Op zaterdag 29 mei vindt de jaarlijkse ‘Familiedag’ plaats met een mixtoernooi onderbroken door een gezamenlijke maaltijd afgesloten met een knallende feestavond, waarbij de All Times Bigband zorgt voor de muzikale begeleiding. Supportersvereniging Geel-Zwart levert een aanzienlijke bijdrage aan deze dag, die ook in het teken zal staan van het jubileum. Op 19 juni is er een reünie voor oud-leden gepland. Inmiddels zijn de adressen van vrijwel alle leden van voor 1968 opgespoord. De oud-leden zullen allen persoonlijk worden uitgenodigd. Ook in 1983 was de reünie één van de hoogtepunten tijdens de festiviteiten rond het 50-jarig jubileum.

Fietsdag
Op 28 augustus is er een fietsdag georganiseerd voor de gehele DVS-familie met aansluitend een bonte avond. Op 1 september, de officiële oprichtingsdatum, wordt er een avondtoernooi gespeeld met een nostalgisch tintje. Aan het einde van het seizoen 1981-1982 moesten Valleivogels uit Scherpenzeel, VVOP uit Voorthuizen en DVS’33 een nacompetitie spelen met als inzet een plaats in de tweede divisie. De bedoeling is deze nacompetitie te kopiëren. De betrokken verenigingen hebben hun medewerking al toegezegd.

Jubileumreceptie
Tijdens de officiële jubileumreceptie op 3 september zal aan het DVS-bestuur een jubileumboek worden aangeboden. Op 10 september komt de grote jeugdafdeling aan bod met een optocht en een disco-avond voor de oudere jeugd en op 17 september is er voor de jongste jeugd een zwemfestijn in Calluna. Op 17 oktober wordt de jubileumviering afgesloten met een Tienkamp voor de senioren. Al met al is het een veelomvattend feestprogramma geworden van de grote, actieve Ermelose voetbalvereniging DVS’33.

Henk van Nieuwkerk
Tijdens de familiedag op 29 mei 1993 werd Henk van Nieuwkerk, bewoner van ’s Heerenloo in het zonnetje gezet. De 79-jarige DVS’er komt al 50 jaar iedere zaterdag trouw naar zijn club. Hendrik, zoals de meeste DVS’ers hem kennen, is niet alleen sinds mensenheugenis een hartstochtelijk supporter van de jubilerende zaterdag eersteklasser, maar verzorgt ook al een aantal jaren de inspeelballen van het eerste elftal. Zijn grootste wens was om nog eens op te treden bij DVS met drumband ‘Doe Maar’ van ’s Heerenloo. Deze wens werd vervuld. Om 11.30 uur werd het toernooi stilgelegd en de kantine gesloten voor een optreden van ‘Doe Maar’ op het veld. Even leek het mis te gaan met Hendrik. Spelend op de triangel werden de emoties hem teveel. Maar op een stoel gezeten voor het orkest speelde hij daarna zijn partijtje vol overgave mee.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden