FC Horst Ermelo herpakt zich tegen Heerde en bekert door

Paul van Prehn in actie.

FC Horst heeft zich zaterdag 12 september geplaatst voor de volgende bekerronde door in de laatste poulewedstrijd met 3-3 gelijk te spelen tegen zondag tweedeklasser vv Heerde. De Ermelose ploeg werd daardoor tweede in de poule met 4 punten uit 3 duels.

Door Bram Burggraaff.

De betere ploeg
FC Horst was voor rust de betere ploeg maar miste de kansen, waardoor de ruststand 0-0 was. In de tweede helft kwam in de 56e minuut Heerde op een 1-0 voorsprong via een benutte penalty. De Ermelose ploeg kwam goed terug en boog de achterstand om in een 1-2 voorsprong door doelpunten van Ronald Lok in de 60e minuut en Thijs Kranenburg in de 63e minuut.

Uitschakeling dreigt
FC Horst verzuimde door te drukken en moest zelfs toestaan, dat Heerde een kwartier voor tijd terugkwam tot 2-2. Toen de bezoekers in de 80e minuut weer in de fout gingen, waardoor de thuisploeg 3-2 kon scoren, dreigde uitschakeling in het bekertoernooi. FC Horst herpakte zich echter en kwam door het tweede doelpunt van Thijs Kranenburg terug tot 3-3, wat tevens de eindstand was.

Uitslag poule: 1. Go Ahead Kampen, 7 punten. 2. FC Horst, 4 punten. 3. WVF, 3 punten. 4. vv Heerde, 2 punten.