DVS’33 Ermelo maakt hoge verwachtingen niet waar tegen Excelsior’31

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 12 september de eerste thuiswedstrijd tegen Excelsior’31 met 0-1 verloren. Door deze nederlaag zakte de Ermelose derde divisionist naar de achtste plaats van de ranglijst met 3 punten uit 2 duels. Na de 1-5 overwinning in en tegen Goes waren de verwachtingen hoog gespannen bij de thuisploeg.

Door Bram Burggraaff.

Uitermate zwakke eerste helft
De 600 toeschouwers, die bij het duel werden toegelaten, kwamen echter bedrogen uit. DVS’33 speelde een uitermate zwakke eerste helft tegen Excelsior’31, dat de aanval niet schuwde en de beste kansen kreeg. De eerste schietkans was nog wel voor de thuisploeg, maar Benjamin Roemeon stuitte op doelman Melvin Koetsier.

Gasten op voorsprong
In de 21e minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong door Dierian Reinders, die met een geplaatste schot in de uiterste hoek DVS-doelman Daan Huiskamp verraste. Even later werd de ploeg uit Rijssen opnieuw gevaarlijk, maar deze keer kon de Ermelose verdediging nog net op tijd ingrijpen.

Veel balverlies
DVS’33 kon totaal niet in zijn spel komen; er werd veel balverlies geleden, passes kwamen niet aan en de meeste persoonlijke duels werden verloren. Toch was de thuisploeg in de 27e minuut dichtbij de gelijkmaker, maar een inzet van Stef Nijland werd door doelman Koetsier tot corner verwerkt. Ook in het laatste kwartier van de eerste helft was Excelsior’31 de betere ploeg, maar dankzij enkele goede reddingen van DVS-keeper Daan Huiskamp, bleef de thuisploeg een grotere achterstand bespaard.

Sterk aan de tweede helft
Trainer Peter Wesselink greep in en bracht na de rust Christiaan van Hussen en Roald de Vries in het veld voor Mark Bouwman en Finn Kluiver. Dat leek direct effect te sorteren, want DVS begon sterk aan de tweede helft en na enkele minuten werd Ali Akla tweemaal gevaarlijk. Bij zijn eerste poging werd de bal door de keeper uit de hoek getikt en even later kopte Akla rakelings over. Na ongeveer een uur kwam de thuisploeg goed weg, toen Hakim Ezafzafi de paal raakte.

De beste kans
De beste kans voor DVS kreeg Stef Nijland in de 68e minuut, maar hij raakte de lat. Ook Benjamin Roemeon was in de 79e minuut dichtbij een treffer, maar hij schoot rakelings naast en vier minuten later verdween een inzet van Ali Akla via een verdediger eveneens aan de voor DVS verkeerde kant van de paal.

Dichtbij gelijkmaker
In de slotseconden was DVS’33 nog dichtbij de, op basis van de tweede helft, verdiende gelijkmaker, toen Coen Vloedgraven nog een goede schietkans kreeg, maar de bal ging centimeters naast. Daardoor ging de winst naar een uitstekend voetballend Excelsior’31, de oude ploeg van hoofdtrainer Peter Wesselink.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag uit tegen Stedoco, dat op de vierde plaats staat met 4 punten uit 2 wedstrijden. De ploeg uit Hoornaar begon de competitie met een 4-1 thuiszege tegen Ajax en speelde afgelopen zaterdag in Assen met 0-0 gelijk tegen ACV.